De bedste kanelsnegle

Kanelsnegle er blevet ekstremt populært hos danskerne de seneste par år. Denne opskrift er den perfekte basis opskrift til en ordentlig portion velsmagende kanelsnegle. Om du er har lyst til at holde dig til denne klassiske version eller om du har lyst til at prøve dig frem med andre ingredienser – det er helt op til dig. Du kan fx finrive æbler uden skræl og komme remoncen, hvis du har lyst til at prøve noget andet.

24 kanelsnegle | 120 minutter

Ingredienser

Dej:
15 dl
hvedemel
1 dl
sukker
1 tsk.
salt
1 1/2 tsk.
kardemomme
150 g
Becel Flydende eller Becel Økologisk (stuetempereret)
50 g
gær
5 dl
mælk
Remonce:
100 g
Becel Flydende eller Becel Økologisk (stuetempereret)
¾ dl
sukker
2 spsk.
kanel
Pensling:
1
æg
Pynt:
Perlesukker

Sådan gør du

Hæld mel, sukker, salt og kardemomme i en stor skål. Tilsæt margarinen samt opløs gæren og kom gæren i blandingen også.

 

Varm mælken op til den er fingervarm (ca. 37°C). Hæld mælken i skålen med de andre ingredienser Rør godt rundt indtil du har en fast og smidig dej, som slipper skålens kanter.

 

Lad dejen hæve under plastfolie eller et låg indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse. Når dejen har hævet færdig, skal de have en flot og blank overflade.

 

Rør dejen et par omgange mere og kom derefter mel på dit køkkenbord. Ælt dejen lidt. Del dejen i to stykker og lad de to dejstykker hvile et par minutter. I mellemtiden blandes alle ingredienserne til remoncen. Bruger du Becel Økologisk, så lav remoncen i en gryde over svag varme.

 

Rul dejstykkerne ud til en stor rektangel (ca. 25x50 cm). Kom halvdelen af remoncen på hver af stykkerne og smør godt ud. Rul dejen sammen og skær den i skiver – de skal være ca. 2 cm brede. Det burde gerne svare til 24 skiver.

 

Placer sneglene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. I mellemtiden tændes ovnen på 250°C.

 

Tryk forsigtigt på en af sneglene. Hæver dejen hurtigt igen, at sneglene klar til at komme i ovnen. Pensel sneglene med æg og drys med perlesukker.

 

Bag sneglene i ovnen i ca. 5-8 minutter. Tag kanelsneglene ud af ovnen og lad dem køle af.