Indisk kylling

Det indiske køkken er kendt for brugen af et væld af krydderier, hvor de fleste retter indeholder mange forskellige slags. Et krydderi, der ofte bruges er garam masala, hvilket traditionelt set er en krydderiblanding, som typisk består af ti forskellige krydderier. Garam masala betyder "stærkt krydderi" - så husk at brug krydderiet efter smag og behov. Grundet den hinduistiske tro, spises der hverken køer eller grise i Indien. Derfor er de fleste retter vegetariske eller baseret på kylling, lam, ged eller fisk. denne opskrift på indisk kylling er som navnet afslører baseret på kylling og udgør en traditionel version af retten.

4 portioner | 40 minutter

Ingredienser

Til marinering:
2 fed
hvidløg, knust
1 tsk.
chilipulver
2 tsk.
garam masala krydderi
2 cm
frisk ingefær, finthakket eller revet
Saften
fra ½ lime
2 spsk.
olie
500 g
kyllingebrystfilet, i stimler
Sauce:
4 spsk.
koncentreret tomatpure
1
stort løg, finthakket
2 fed
hvidløg, knust
2 cm
frisk ingefær, fintrevet
50 g
mandler, hakkede
2,5 dl
vand
1 fl.
Cremefine til madlavning 7% eller 15%
1
Knorr Fond du Chef Kyllingebouillon
Tilbehør:
Basmati ris og naanbrød, frisk koriander

Sådan gør du

Bland alle ingredienser til marinaden og kom marinaden i en frysepose sammen med kyllingestrimlerne. Lad dem marinere i køleskabet i mindst 1 time og gerne længere.

 

Svits de marinerede kyllingestykker og tilsæt alle ingredienserne til saucen.

 

Lad retten simre i 20 min. mens du koger ris og luner naanbrød.

 

Server med friske korianderblade på toppen.