Kartoffelgratin

Vores absolut favorit tilbehør! Denne ret er ideel til varme retter. Denne opskrift er god basisopskrift på den klassisk kartoffelgratin. Det smager himmelsk og er med sikkerhed et hit i hele familien. Lav gratinen med Cremefine Plantebaseret Klassisk, hvis du ønsker en vegansk version.

4 portioner | 30 minutter

Ingredienser

5 dl
Cremefine 15% eller Cremefine Plantebaseret
1
alm. løg, grofthakket
1 fed
hvidløg, presset
1 tsk.
salt
1 kg
kartofler

Sådan gør du

Skræl kartofler og skær dem i ca. 5 mm skiver.

Tænd ovnen på 200°C

Kog kartoflerne i en stor gryde indtil de er bløde. Kog Cremefine, løg hvidløg og lidt salt i en gryde.

Kom kartoflerne og Cremefine blandingen i et ildfast fad. Bag retten i ovnen i ca. 15 minutter indtil gratinen har fået en flot og gylden farve.