Nem kyllingeboller i karry

Alle sætter pris på en velsmagende og aromatisk karry nogle gange. Karry er traditionel set et indisk krydderiblanding, som oftest består af 10 forskellige krydderier, der kan blandes efter behov. Det tilsatte gurkemeje er det, som giver karry den smukke gule farve. Denne ret er super nem at lave og har samtidig masser af velsmag. Ved at tilføje Cremefine bliver retten cremet helt uden at gøre retten mere syndig. Retten er derfor perfekt til den travle familie, der ønsker en sund og mere fedtfattig hverdag.

4 portioner | 30 minutter

Ingredienser

ca. 450 g
hakket kyllingekød
1
revet løg
2
æg
1 spsk.
mel
1 spsk.
karry
1 terning
Knorr hønsebouillon (1/2 til farsen og 1/2 til kogevandet)
Karrysauce:
1 spsk.
Becel Flydende
1 spsk.
god karry
1 tsk.
sukker
1 tsk.
god hvidvinseddike eller æbleeddike
2 tsk.
mel
300 ml.
kogevand/bouillon
150 ml.
Cremefine til madlavning 7% eller 15%

Sådan gør du

Rør hakket kylling med løg, æg mel, karry og en 1/2 knust terning hønsebouillon. Form små boller med en lille ske og kom dem i rigeligt kogende vand tilsat bouillon. Lad dem simre ca. 15 min. ved svag varme.

Rist karry af i flydende margarine og tilsæt sukker, eddike og mel.

Pisk 3 dl kogevand i melblandingen og lad det simre 5 min. Tilsæt Cremefine og lad saucen koge op. Kom bollerne i og hold dem varme.

Server med ris, bulgur eller pasta.