use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pandekager med blåbær

Er det weekend, eller har du haft en lang dag på arbejdet? Eller har du bare lyst til at forkæle dig selv? Så prøv denne lækre opskrift på pandekager med blåbær. Ved at piske æggehviderne i pandekagedejen, får du nogle dejlige og luftige pandekager, som er et lækkert alternativ til de klassiske store og flade pandekager. Den luftige kolde smag fra cremefineskummen supplerer retten godt, da det giver retten en god kombination af koldt og varmt. Tip: Er du ikke så vild med blåbær, så prøv retten med dit yndlingsbær i stedet fx hindbær eller brombær.
  • 30 minutter
  • Portioner4
recipe image Pandekager med blåbær

Ingredienser

Pandekager:
  • 2,5 dl hvedemel
  • 2,5 dl mælk eller kærnemælk
  • 2 æg
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • Lidt Becel Flydende, til stegning
  • 150 g blåbær
Cremefine-skum:
  • 1 fl. Cremefine Piske 36%
  • Lidt vaniljesukker

      Vejledning

      1. Rør mel, sukker, salt og bagepulver sammen i en skål og pisk mælk og æggeblommer i en ren skål og med et helt rent piskeris, piskes æggehviderne helt stive – til skålen kan vendes uden det falder ud.
      2. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen uden at slå luften ud af den.
      3. Kom lidt Becel Flydende på en pande og fordel lidt dej til små pandekager, drys blåbær over og vend pandekagerne, når de er let gyldne på den ene side.
      4. Steg dem videre på den anden side, til de er gyldne. Fortsæt med resten af dejen.
      5. Pisk Cremefine til let skum, smag til med lidt vanilljesukker.
      6. Server de lune pandekager med det iskolde Cremefine skum.