Nemme og luftige

pandekager med blåbær

 

Er det weekend, eller har du haft en lang dag på arbejdet? Eller har du bare lyst til at forkæle dig selv? Så prøv denne lækre opskrift på pandekager med blåbær. Ved at piske æggehviderne i pandekagedejen, får du nogle dejlige og luftige pandekager, som er et lækkert alternativ til de klassiske store og flade pandekager. Den luftige kolde smag fra cremefineskummen supplerer retten godt, da det giver retten en god kombination af koldt og varmt. Tip: Er du ikke så vild med blåbær, så prøv retten med dit yndlingsbær i stedet fx hindbær eller brombær.

 

4 portioner | 20 minutter

Ingredienser

Pandekager:
2,5 dl
hvedemel
2,5 dl
mælk eller kærnemælk
2
æg
1 spsk.
sukker
½ tsk.
salt
1 tsk.
bagepulver
Becel Flydende (Original eller med Mandel- og Kokosolie) til stegning
150 g
blåbær
Cremefine-skum:
1 fl.
Cremefine til Piskning 19%
Lidt vaniljesukker

Sådan gør du

Rør mel, sukker, salt og bagepulver sammen i en skål og pisk mælk og æggeblommer i en ren skål og med et helt rent piskeris, piskes æggehviderne helt stive – til skålen kan vendes uden det falder ud.

 

Vend forsigtigt æggehviderne i dejen uden at slå luften ud af den.

 

Kom lidt Becel Flydende margarine på en pande og fordel lidt dej til små pandekager, drys blåbær over og vend pandekagerne, når de er let gyldne på den ene side. Steg dem videre på den anden side, til de er gyldne.   Fortsæt med resten af dejen.

 

Pisk Cremefine til Piskning til let skum, smag til med lidt vanilljesukker. Server de lune pandekager med det iskolde Cremefine skum.