Oksegryde med ovnstegte rodfrugter

På en kold efterårs- eller vinteraften kan vi ikke forestille os noget bedre, end når der er oksegryde på menuen. Retten er perfekt i månederne, hvor man kan føle, at man er lidt nede på energi, da retten er rig på proteiner, rodfrugter og grøntsager. Desuden er retten perfekt i en travl hverdag, da retten kan passe sig selv når alle ingredienserne er i gryden. Du kan derfor nøjes med at kigge til den engang i mellem, mens du slapper af eller ordner andre dagligdagsgøremål.

4 portioner | 30 minutter

Ingredienser

500 g
oksekød i tern
1 spsk.
Becel Flydende til stegning
1
persillerod
2
gulerødder
1
rødløg
2-3
laurbærblade
2,5 dl
vand
1 terning
Knorr Oksebouillon
1
Cremefine til madlavning 7% eller 15%
3-4
kviste frisk rosmarin
1
snackpeber
150 g
sukkerærter
Tilbehør:
Ris, pasta eller pillede kartofler vendt i persille

Sådan gør du

Brun kødet i Becel i en tykbundet gryde.

Skræl rodfrugter og løg skær dem i rustikke stykker.

Kom dem i gryden og lad dem svitse med under omrøring ca. 5 min. Tilsæt laurbærblade, vand, terning, Cremefine og de hele rosmarinkviste.

Lad retten simre under låg i ca. 30-45 min. til kødet er mørt. Stik i det engang i mellem med en spids kniv for at mærke mørheden.

Tilsæt til sidst snackpeber i strimler og sukkerærter. Lad dem simre med i 4 min. og server med fx ris, pasta eller kartofler vendt i friskhakket persille.