use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Oksegryde med rodfrugter

På en kold efterårs- eller vinteraften kan vi ikke forestille os noget bedre, end når der er oksegryde på menuen. Retten er perfekt i månederne, hvor man kan føle, at man er lidt nede på energi, da retten er rig på proteiner, rodfrugter og grøntsager. Når alle ingredienserne er i gryden passer retten sig selv, og du kan nøjes med at kigge til den engang i mellem, mens du slapper af eller ordner andre dagligdagsgøremål.
  • 30 minutter
  • Portioner4
recipe image Oksegryde med rodfrugter

Ingredienser

  • 500 g oksekød i tern til simreret
  • 1 spsk Becel Flydende til stegning
  • 1 persillerod
  • 2 gulerødder
  • 1 rødløg
  • 2 / 3 laurbærblade
  • 2,5 dl vand
  • 1 oksebouillonterning
  • 1 flaske Cremefine 7% eller 15%
  • 3-4 kviste frisk rosmarin
  • 1 snackpeber
  • 150 g sukkerærter

      Vejledning

      1. Brun kødet i Becel i en tykbundet gryde. Skræl rodfrugter og løg skær dem i rustikke stykker. Kom dem i gryden og lad dem svitse med under omrøring ca. 5 min. Tilsæt laurbærblade, vand, terning, Cremefine og de hele rosmarinkviste.
      2. Lad retten simre under låg i ca. 30-45 min. til kødet er mørt. Stik i det engang i mellem med en spids kniv for at mærke mørheden.
      3. Tilsæt til sidst snackpeber i strimler og sukkerærter. Lad dem simre med i 4 min. og server med fx ris, pasta eller kartofler vendt i friskhakket persille.