Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

pocheret fisk med grøn urtesauce

Frisk fisk er for mange indbegrebet af dansk sommer. Dog holder vejret i Danmark desværre ikke til at grille, men fisken kan stadig tilberedes på en frisk måde. Pocheret fisk er en let, hurtig og simpel måde at tilberede sin friske fisk, som sørger for at smag bibevares på bedst mulig vis. De små kartofler, ærter og dild til urtesauce er desuden perfekt som tilbehør, da disse råvarer er bedst om sommeren. Velbekomme!
  • Tid til madlavning30 minutter
  • Tid til forberedelse30 minutter
  • Portioner4
recipe image pocheret fisk med grøn urtesauce

Ingredienser

  • 600 g hvid fiskefilet uden skind
  • 2,5 dl vand
  • 1 fiskebouillonterning
  • 1 flaske Cremefine til madlavning 7% eller 15%
  • 1 dl ærter
  • 1 dl hakket frisk dild
  • 1 dl basilikum
  • 1 dl hakket frisk persille
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 1 kg små kartofler

Ernæringsværdier

Energy (kcal)423 kcal
Energy (kJ)1764 kJ
Protein (g)35.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g)48.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g)41.1 g
Sugar (g)2.8 g
Fibre (g)7.3 g
Fat (g)10.5 g
Saturated fat (g)2.6 g
Unsaturated fat (g)7.0 g
Monounsaturated fat (g)4.0 g
Polyunsaturated fat (g)2.9 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)82 mg
Sodium (mg)606 mg
Salt (g)1.52 g
Vitamin A (IU)4871 IU
Vitamin C (mg)100.1 mg
Calcium (mg)126 mg
Iron (mg)5.48 mg
Potassium (mg)1839 mg

Vejledning

  1. Start med at koge kartoflerne
  2. Hæld 2,5 dl vand i en gryde sammen med bouillon og kog op
  3. Skru helt ned for varmen og læg fisken i bouillonen. Det må ikke koge nu. Fisken skal bare trække i bouillonen ved svag varme i ca. 10 min
  4. Tag forsigtigt fisken op og hold den lun under stanniol
  5. Kom Cremefine i bouillonen og kog op. Tilsæt ærter, dild, basilikum og persille (gem lidt til pynt) og blend saucen til den er helt grøn og ensartet
  6. Fordel fisken i 4 dybe tallerkner, hæld urtesaucen ved og pynt med friske krydderurter og lidt hele ærter. Server med kartofler