Pocheret fisk med grøn urtesauce
Frisk fisk er for mange indbegrebet af dansk sommer. Dog holder vejret i Danmark desværre ikke til at grille, men fisken kan stadig tilberedes på en frisk måde. Pocheret fisk er en let, hurtig og simpel måde at tilberede sin friske fisk, som sørger for at smag bibevares på bedst mulig vis. De små kartofler, ærter og dild til urtesauce er desuden perfekt som tilbehør, da disse råvarer er bedst om sommeren. Velbekomme!
Tid til forberedelse30 minutter
Portioner4

Ingredienser
- 600 g hvid fiskefilet uden skind
- 2,5 dl vand
- 1 fiskebouillonterning
- 1 flaske Cremefine til madlavning 7% eller 15%
- 1 dl ærter
- 1 dl hakket frisk dild
- 1 dl basilikum
- 1 dl hakket frisk persille
- Lidt salt og friskkværnet peber
- 1 kg små kartofler
Ernæringsværdier
Energy (kcal) | 423 kcal |
Energy (kJ) | 1764 kJ |
Protein (g) | 35.8 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 48.5 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 41.1 g |
Sugar (g) | 2.8 g |
Fibre (g) | 7.3 g |
Fat (g) | 10.5 g |
Saturated fat (g) | 2.6 g |
Unsaturated fat (g) | 7.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 4.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 2.9 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 82 mg |
Sodium (mg) | 606 mg |
Salt (g) | 1.52 g |
Vitamin A (IU) | 4871 IU |
Vitamin C (mg) | 100.1 mg |
Calcium (mg) | 126 mg |
Iron (mg) | 5.48 mg |
Potassium (mg) | 1839 mg |
Vejledning
- Start med at koge kartoflerne
- Hæld 2,5 dl vand i en gryde sammen med bouillon og kog op
- Skru helt ned for varmen og læg fisken i bouillonen. Det må ikke koge nu. Fisken skal bare trække i bouillonen ved svag varme i ca. 10 min
- Tag forsigtigt fisken op og hold den lun under stanniol
- Kom Cremefine i bouillonen og kog op. Tilsæt ærter, dild, basilikum og persille (gem lidt til pynt) og blend saucen til den er helt grøn og ensartet
- Fordel fisken i 4 dybe tallerkner, hæld urtesaucen ved og pynt med friske krydderurter og lidt hele ærter. Server med kartofler