Pocheret fisk med grøn urtesauce

Frisk fisk er for mange indbegrebet af dansk sommer. Dog holder vejret i Danmark desværre ikke til at grille, men fisken kan stadig tilberedes på en frisk måde. Pocheret fisk er en let, hurtig og simpel måde at tilberede sin friske fisk, som sørger for at smag bibevares på bedst mulig vis. De små kartofler, ærter og dild til urtesauce er desuden perfekt som tilbehør, da disse råvarer er bedst om sommeren. Velbekomme!

4 portioner | 30 minutter

Ingredienser

600 g
fisk i filet (torsk, sej eller laks)
2,5 dl
vand
1 terning
Knorr Fiskebouillon
1 fl.
Cremefine til madlavning 7% eller 15%
1 dl
ærter
1 dl
hakket frisk dild
1 dl
basilikumblade
1 dl
hakket frisk persille
Lidt
salt og friskkværnet peber
1 kg
små kartofler til at servere retten med

Sådan gør du

Start med at koge kartoflerne.

 

 

Hæld 2,5 dl vand i en gryde sammen med bouillon og kog op. Skru helt ned for varmen og læg fisken i bouillonen. Det må ikke koge nu. Fisken skal bare trække i bouillonen ved svag varme i ca. 10 min.

 

 

Tag forsigtigt fisken op og hold den lun under stanniol.

 

 

Kom Cremefine i bouillonen og kog op. Tilsæt ærter, dild, basilikum og persille (gem lidt til pynt) og blend saucen til den er helt grøn og ensartet.

 

 

Fordel fisken i 4 dybe tallerkner, hæld urtesaucen ved og pynt med friske krydderurter og lidt hele ærter. Server med kartofler.