Rabarber crumble

med havregryn

Rabarber om sommeren er en vaske ægte favorit i de danske hjem. Den søde smag fra hjemmelavet crumble komplementerer den søde og syrlige smag fra rabarber fantastisk. Og så er denne sommerdessert oven i købet super nem at lave, der gør den nemt kan laves på en travl hverdag, men er samtidig så lækker, at den også kan serveres til dine gæster.

6 portioner | 50 minutter

Ingredienser

Dej:
100 g
OMA Bagemargarine
100 g
hvedemel
100 g
havregryn
100 g
mandler (hakkede eller i flager)
50 g
sukker
Fyld:
500 g
rabarber
200 g
sukker
Kornene fra 1-2 vaniljestænger (eller 1 spsk. vaniljesukker)
Tilbehør:
Cremefine til piskning 19%

Sådan gør du

Skær margarinen i tern og kom dem i en skål sammen med resten af ingredienserne til dejen.

Smuldr dejen sammen til små klumper. Skær rabarber i 1 cm stykker og vend dem med sukker og vanilje. Kom dem i et smurt ovnfast fag og fordel dem i et jævnt lag.

Fordel crumble dejen over rabarberblandingen og bag kagen i en 180 °C forvarmet ovn i 25-40 minutter til overfladen er gylden.

Lad kagen køle af og server med Cremefine til Piskning 19% til lækkert skum.