Wok med kylling og sprøde grøntsager

Her er et bud på en virkelig nem og sund hverdagsret. Mange drømmer om at spise sundere, men når hverdagen banker på, og ungerne hænger om benene på én, kan det være svært at prioritere sund aftensmad, der tager lang tid at lave. Men her er nok verdens nemmeste wokret. Ikke noget med at skylle, snitte, hakke og forberede. Alt skal bare direkte i wokken og på 20 minutter er der lækker aftensmad.

Man kan blot vælge de grøntsagsblandinger fra frost, man bedst kan lide. Kyllingen kan skiftes ud med kikærter for en vegetarisk udgave eller med ristet bacon eller chorizopølse. Nudlerne kan sagtens erstattes af ris eller spaghetti. Kom sprøde, salte peanuts på toppen - det giver et virkelig lækkert modspil til den cremede ret.

4 portioner | 30 minuter

Ingredienser

2 spsk.
olie til stegning
1 spsk.
karry
2 små tsk.
salt + lidt peber
350 g
kyllingebryst (inderfilet)
450 g
frostgrønt (wokblanding)
500 ml
Cremefine 7 %
250 ml
vand
100 g
nudler
Toppes med: salte peanuts, æble, persille, frisk chili

description

  • Kom olien i en wok og svits karry, salt og peber af her i
  • Tilføj kyllingen og vend det rundt i krydderiblandingen, steg det i 5 minutters tid ved middel-høj varme, til det har taget farve over det hele
  • Tilføj så grøntsagsblandingen og vend det rundt ind til grøntsagerne er bløde, også 5 minutters tid
  • Kom cremefine 7 % og vand ved og rør, så det er dækket af væsken.
  • Læg 2 blokke nudler herned (jeg bruger fuldkornsnudler) og sørg igen for at væsken dækker
  • Lad det simre i atter 5 minutter, til nudlerne er bløde
  • Server med hakket æble, frisk persille, lidt frisk chili og salte sprøde peanuts