Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

æbletærte med hjemmelavet bær-skum

Vi er vilde med den klassiske æbletærte med hjemmelavet bær-skum. Det varme kombineret med det kolde har gang på gang vist sig at være en sikker vinder. Særligt, når det kommer til desserter og denne opskrift på æbletærte med bær-skum er ingen undtagelse. Den varme og knasende tærtebund med de søde varme æbler får skummet til at smelte en smule og blande sig med resten. Kort sagt en fantastisk kombination. Tip: Lav skummet med dit yndlingsbær!
  • Tid til madlavning
  • Tid til forberedelse
  • Portioner4
recipe image æbletærte med hjemmelavet bær-skum

Ingredienser

  • 1 pakke frosen butterdej
  • 2 æbler
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kanel
  • 100 g revet marcipan
  • 1 æg
  • 1 dl Cremefine 7% eller 15%
  • 1 flaske Cremefine til piskning
  • lidt friske hindbær eller friske brombær

Ernæringsværdier

Energy (kcal)833 kcal
Energy (kJ)3486 kJ
Protein (g)11.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)91.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)87.3 g
Sugar (g)38.1 g
Fibre (g)3.9 g
Fat (g)47.6 g
Saturated fat (g)11.6 g
Unsaturated fat (g)30.6 g
Monounsaturated fat (g)24.8 g
Polyunsaturated fat (g)5.8 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)54 mg
Sodium (mg)307 mg
Salt (g)0.77 g
Vitamin A (IU)125 IU
Vitamin C (mg)3.9 mg
Calcium (mg)30 mg
Iron (mg)3.28 mg
Potassium (mg)179 mg

Vejledning

  1. Riv æblerne og bland dem med sukker, kanel og revet marcipan. Pisk æg og cremefine sammen og vend det i massen
  2. Rul butterdejen ud til dobbelt størrelse og læg den i en smurt tærteform
  3. Fordel fyldet på dejen og bag i en 200° forvarmet ovn i ca. 18 min
  4. Pisk Cremefine og mos friske bær i skummet med en gaffel til smagen er god og farven er flot