Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mørbradbøffer med Cremet Sauce

En klassiker i de danske køkkener med vores lille twist
  • Tid til madlavning20 minutter
  • Tid til forberedelse10 minutter
  • Portioner4
recipe image Mørbradbøffer med Cremet Sauce

Ingredienser

  • 2 svinemørbrad
  • 2 spsk Becel flydende
  • 4 løg tynde skiver i ringe
  • 250 g marksvampe i halve eller kvarte
  • 1 terning okse- eller svinebouillon
  • 1 dl vand
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 flaske Cremefine 7% eller 15%
  • Salt og friskkværnet peber
  • Stegte kartofler, ris eller pasta

Ernæringsværdier

Energy (kcal)202 kcal
Energy (kJ)843 kJ
Protein (g)34.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.2 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)5.9 g
Saturated fat (g)2.0 g
Unsaturated fat (g)3.2 g
Monounsaturated fat (g)2.2 g
Polyunsaturated fat (g)0.9 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)108 mg
Sodium (mg)307 mg
Salt (g)0.77 g
Vitamin A (IU)3 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)12 mg
Iron (mg)1.67 mg
Potassium (mg)671 mg

Vejledning

  1. Fjern senerne fra mørbradene med en spids, skarp kniv.
  2. Skær mørbrad i ca. 5 cm tykke skiver og tryk dem flade. Krydr med salt og peber og steg dem ca. 2 minutter på hver side i Becel.
  3. Tag dem af panden. Læg dem i et fad, dæk med stanniol og hold dem varme.
  4. Kom løg på panden og svits dem til de er bløde og gyldne. Tilsæt svampe og lad dem svitse med ca. 4 minutter.
  5. Kom løg og svampe over de stegte bøffer og hold dem lune.
  6. Kog panden af med vand. Tilsæt bouillonterning, Cremefine og den væde, der ligger i fadet med bøffer og løg.
  7. Lad saucen koge op og smag til med soja og friskkværnet peber.
  8. Tilsæt mørbradbøffer, løg og svampe og lad det simre ca. 2 minutter inden servering.