Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

cremet kartoffelsuppe med porrer og røget laks

Vi har alle de dage, hvor vi ikke gider at bruge tid på at lave mad. Denne cremede kartoffelsuppe opskrift er perfekt til sådanne dage, da den smager himmelsk og kan laves nemt og på ingen tid. Har du små børn? Så er blendede supper med grøntsager en god måde at få grøntsager i de små på. Du kan desuden med fordel servere kartoffelsuppen med lidt creme fraiche og purløg på toppen. Du kan også erstatte laksen med bacon, hvis du har mere lyst til det. Tip: Lav ekstra store portioner, så du kan fryse noget af kartoffelsuppen ned til travle dage. Det er nemt og smart. God appetit!
  • Tid til madlavning30 minutter
  • Tid til forberedelse30 minutter
  • Portioner4
recipe image cremet kartoffelsuppe med porrer og røget laks

Ingredienser

  • 1 kg store kartofler
  • 1 l vand
  • 2 porrer
  • Eventuelt 1 hønsebouillonterning
  • 150 ml Cremefine til madlavning 7% eller 15%
  • 100 g røget laks skåret i strimler
  • plus lidt ekstra frisk purløg

Ernæringsværdier

Energy (kcal)191 kcal
Energy (kJ)795 kJ
Protein (g)9.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)36.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)31.6 g
Sugar (g)2.2 g
Fibre (g)4.5 g
Fat (g)1.4 g
Saturated fat (g)0.3 g
Unsaturated fat (g)1.0 g
Monounsaturated fat (g)0.6 g
Polyunsaturated fat (g)0.4 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)6 mg
Sodium (mg)821 mg
Salt (g)2.05 g
Vitamin A (IU)357 IU
Vitamin C (mg)39.4 mg
Calcium (mg)49 mg
Iron (mg)2.13 mg
Potassium (mg)878 mg

Vejledning

  1. Skræl kartoflerne og vask porrerne
  2. Skær porrer i skiver og kom dem sammen med kartoflerne i en gryde og kog i vand (evt. tilsat bouillonterning) ca. 20 min. til kartoflerne er møre
  3. Blend alt med en stavblender til konsistensen er ensartet
  4. ilsæt Cremefine og varm suppen igennem. Den skal ikke koge
  5. Smag til med salt og peber og anret med røget laks og purløg. Server evt. med lækkert groft brød.