Pasta med svampesauce
Pasta er en af de mest populære ingredienser i Danmark. Det forstår vi godt. Vi har været i skoven (eller i hvert fald hylden i supermarkedet) og samle svampe til denne lækre uimodståelige pasta med svampesauce.
Tid til forberedelse5 minutter
Portioner4

Ingredienser
- 400 g pasta med brede bånd
- 250 g friske blandede svampe f.eks. østershatte eller marksvampe
- 1 spsk Becel flydende
- 1 løg
- 2 fed hvidløg presset
- 25 g soltørret tomatpure
- 1 flaske Cremefine 7% eller 15%
- Salt og friskkværnet peber
- frisk basilikum
Ernæringsværdier
Energy (kcal) | 430 kcal |
Energy (kJ) | 1799 kJ |
Protein (g) | 16.9 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 86.8 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 81.5 g |
Sugar (g) | 7.4 g |
Fibre (g) | 5.3 g |
Fat (g) | 2.0 g |
Saturated fat (g) | 0.3 g |
Unsaturated fat (g) | 1.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.2 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.8 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 28 mg |
Salt (g) | 0.07 g |
Vitamin A (IU) | 61 IU |
Vitamin C (mg) | 9.6 mg |
Calcium (mg) | 59 mg |
Iron (mg) | 2.45 mg |
Potassium (mg) | 719 mg |
Vejledning
- Rens svampe og del dem i halve. Steg dem gyldne i Becel
- Skær løg i tynde både og rist dem med til de er klare. Tilsæt hvidløg, tomatpure og Cremefine
- . Lad saucen simre mens du koger pasta
- Smag til med salt og friskkværnet peber og vend den kogte pasta i saucen
- Tilsæt evt. lidt af kogevandet, hvis saucen er for tyk
- Server med masser af frisk basilikum på toppen