Nemme boller i karry
Boller i karry er en af danskernes favoritter. Med Cremefine bliver dine boller i karry bare helt perfekte. Mmmh, lækkert. Prøv vores nemme opskrift på boller i karry.
Tid til forberedelse10 minutter
Portioner4

Ingredienser
- 500 g rå medister
- Ca. 1 l vand
- 2 bouillonterninger
- 1 spsk Becel Flydende
- 1 spsk mel
- 2 spsk karrypulver
- 2 dl af kogevandet fra medisterbolerne
- 1 flaske Cremefine 36% (brug evt. 7% hvis du vil bruge mindre fedt)
- Salt & friskkværnet peber
- 2 æbler
- 1 spsk Becel flydende
- Frisk kørvel eller korriander
Ernæringsværdier
Energy (kcal) | 59 kcal |
Energy (kJ) | 248 kJ |
Protein (g) | 1.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 13.8 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 10.8 g |
Sugar (g) | 8.7 g |
Fibre (g) | 3.0 g |
Fat (g) | 0.8 g |
Saturated fat (g) | 0.2 g |
Unsaturated fat (g) | 0.3 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.2 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.1 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 564 mg |
Salt (g) | 1.41 g |
Vitamin A (IU) | 75 IU |
Vitamin C (mg) | 4.1 mg |
Calcium (mg) | 27 mg |
Iron (mg) | 1.03 mg |
Potassium (mg) | 136 mg |
Vejledning
- Lad vand og bouillon koge op
- Tag farsen ud af medisterpølsen og form små boller af den. Kom dem i det varme bouillon og lad dem simre ved svag varme til alle bollerne flyder op til overfladen
- Varm Becel i en gryde og pisk mel og karry i. Pisk kogevand og Cremefine i og lad det koge op under omrøring. Smag til med salt og friskkværnet peber og tilsæt de kogte boller og lad dem trække ved svag varme under låg i 15 minutter
- Skær æbler i kvarte og fjern kernehuset. Skær æblerne i både og steg dem på en pande i Becel til de er gyldne
- Server boller i karry med kogt ris og stegte æbler og evt. friske krydderurter på toppen