Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Nemme boller i karry

Boller i karry er en af danskernes favoritter. Med Cremefine bliver dine boller i karry bare helt perfekte. Mmmh, lækkert. Prøv vores nemme opskrift på boller i karry.
  • 25 minutter
  • Tid til forberedelse10 minutter
  • Portioner4
recipe image Nemme boller i karry

Ingredienser

Boller i karry
  • 500 g rå medister
  • Ca. 1 l vand
  • 2 bouillonterninger
  • 1 spsk Becel Flydende
  • 1 spsk mel
  • 2 spsk karrypulver
  • 2 dl af kogevandet fra medisterbollerne
  • 1 flaske Cremefine 36% (brug evt. 7% hvis du vil bruge mindre fedt)
  • Salt & friskkværnet peber
Stegte æbler
  • 2 æbler
  • 1 spsk Becel Flydende
  • Frisk kørvel eller korriander

Ernæringsværdier

Energy (kcal)59 kcal
Energy (kJ)248 kJ
Protein (g)1.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)13.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g)10.8 g
Sugar (g)8.7 g
Fibre (g)3.0 g
Fat (g)0.8 g
Saturated fat (g)0.2 g
Unsaturated fat (g)0.3 g
Monounsaturated fat (g)0.2 g
Polyunsaturated fat (g)0.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)564 mg
Salt (g)1.41 g
Vitamin A (IU)75 IU
Vitamin C (mg)4.1 mg
Calcium (mg)27 mg
Iron (mg)1.03 mg
Potassium (mg)136 mg

Vejledning

Boller i karry
  1. Lad vand og bouillon koge op
  2. Tag farsen ud af medisterpølsen og form små boller af den. Kom dem i det varme bouillon og lad dem simre ved svag varme til alle bollerne flyder op til overfladen
  3. Varm Becel i en gryde og pisk mel og karry i. Pisk kogevand og Cremefine i og lad det koge op under omrøring. Smag til med salt og friskkværnet peber og tilsæt de kogte boller og lad dem trække ved svag varme under låg i 15 minutter
Stegte æbler
  1. Skær æbler i kvarte og fjern kernehuset og stilk. Skær æblerne i både og steg dem på en pande i Becel til de er gyldne
  2. Server boller i karry med kogt ris og stegte æbler og evt. friske krydderurter på toppen