Overdådig pandekagelagkage med creme, marmelade og bær - af Mambeno
Pandekager smager godt, lagkage smager godt - pandekagelagkage smager mindst dobbelt så godt!! Vi har fyldt lagkagen med jordbærmarmelade, lækker creme og toppet hele herligheden med friske bær. God fornøjelse!
- Tid til forberedelse45 minutes
- Portioner4
Ingredienser
Pandekager
- 4 æg
- 300 g hvid hvedemel
- 4 spsk sukker
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk vanillesukker
- 3 spsk smør
- 5 dl mælk
Fyld
- 5 dl Cremefine 36%
- 75 g flormelis
- 1 spsk vanillesukker
- 1 økologisk citron
- 2 dl jordbærmarmelade
- årstidens bær
- bagepapir
Vejledning
- Pisk æg sammen med hvedemel, sukker, salt og vanillesukker
- Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt det til dejen sammen med mælken lidt efter lidt. Pisk til dejen er glat og uden klumper
- Steg pandekagerne i smør på en slip-let pande ved jævn varme og lad dem køle af - læg dem f.eks. side om side på en bageplade beklædt med bagepapir fremfor at stable dem
- Pisk Cremefine sammen med flormelis og vanillesukker til det bliver luftigt og stift. Tilsæt revet skal fra en skyllet citron og herefter saften fra citronen. Vend begge dele forsigtigt i cremen
- Smør et lag marmelade på en pandekage og læg en pandekage ovenpå. Smør herefter denne pandekage med vanillecreme. Fortsæt skiftevis med marmelade og creme og afslut med creme øverst. Top med forskellige skyllede bær
- Sæt lagkagen på køl i en halv time inden servering - så er den nemmere at skære i. Velbekomme!