Porretærte
Porretærte er en let og nem aftensmad, som bare smager rigtig dejligt. En sikker vinder hos den travle børnefamilie.
Tid til forberedelse10 minutter
Portioner4

Ingredienser
- 1 færdigrullede butterdejplader
- 1 spsk Becel Flydende
- 4 æg
- 1 flaske Cremefine 7% eller 15%
- 150 g revet mozarella
- 2 hele porre
- 4 store løg
- Salt og friskkværnet peber
Ernæringsværdier
Energy (kcal) | 363 kcal |
Energy (kJ) | 1518 kJ |
Protein (g) | 11.7 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 31.2 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 28.5 g |
Sugar (g) | 5.5 g |
Fibre (g) | 2.7 g |
Fat (g) | 21.5 g |
Saturated fat (g) | 5.9 g |
Unsaturated fat (g) | 14.3 g |
Monounsaturated fat (g) | 11.1 g |
Polyunsaturated fat (g) | 3.2 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 216 mg |
Sodium (mg) | 194 mg |
Salt (g) | 0.48 g |
Vitamin A (IU) | 642 IU |
Vitamin C (mg) | 9.7 mg |
Calcium (mg) | 71 mg |
Iron (mg) | 2.70 mg |
Potassium (mg) | 285 mg |
Vejledning
- Smør en tærteform (Ø24cm) grundigt med Becel Flydende
- Læg butterdejspladen i formen og sørg for at presse den helt ud i kanterne
- Pisk æg og Cremefine sammen og tilsæt ost, løg og porre. Tilsæt salt og peber.
- Hæld fyldet i formen og bag tærten ved 180 grader i en forvarment ovn i ca. 35 min. Når toppen er gylden og tærten føles fast er den færdig
- Lad den køle lidt inden severing