Chunky tomatsuppe med kikærter og knas
Vores take på en tomatsuppe af den rustikke slags - fantastisk cremet og sprød
Tid til forberedelse15 minutter
Portioner4

Ingredienser
- 2 finthakkede løg
- 3 pressede fed hvidløg
- Becel flydende til stegning
- 1 tsk tørret basilikum
- 3 hakkede tomater på dåse
- 50 g tomatpuréer (1 lille dåse)
- 1 liter flydende hønsebouillon
- 1 flaske Cremefine 7% eller 15%
- Salt og friskkværnet peber
- 1 dåse kikærter
- Becel flydende til stegning
- 1 fed hvidløg presset
- 2 spsk hakket persille
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. 1 tsk røget paprika
- Rodfrugtchips (kan udelades)
Ernæringsværdier
Energy (kcal) | 108 kcal |
Energy (kJ) | 459 kJ |
Protein (g) | 5.4 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 23.1 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 19.1 g |
Sugar (g) | 8.0 g |
Fibre (g) | 3.9 g |
Fat (g) | 1.1 g |
Saturated fat (g) | 0.1 g |
Unsaturated fat (g) | 0.4 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.2 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.3 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 1400 mg |
Salt (g) | 3.50 g |
Vitamin A (IU) | 576 IU |
Vitamin C (mg) | 57.3 mg |
Calcium (mg) | 166 mg |
Iron (mg) | 4.41 mg |
Potassium (mg) | 940 mg |
Vejledning
- Svits løg i Becel Flydende i en gryde til de er klare
- Tilsæt hvidløg og basilikum
- Kom tomater, tomatpuré og bouillon i og lad suppen koge i 10 minutter
- Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem i rent vand
- Dup dem tørre og steg dem i Becel Flydende på en pande til de er gyldne
- Tilsæt hvidløg og persille og smag til med salt, peber og evt. røget paprika
- Tilsæt Cremefine til suppen ved anretning og top med kikærter og evt. rodfrugtchips
- . Har du en frisk basilikum stående i vindueskarmen skader det ikke med et drys friske blade ved servering