Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

(Creme-)Fine Fastelavnsboller

Vi elsker fastelavnsboller, og det gælder ikke kun i Februar!
  • Tid til madlavning30 minutter
  • Tid til forberedelse15 minutter
  • Portioner4
recipe image (Creme-)Fine Fastelavnsboller

Ingredienser

  • 125 g OMA Bagemagarine
  • 2,5 dl vand
  • 4 æg
  • 125 g mel
  • 1 flaske Cremefine 38% eller 19%
  • ca. 1 dl marmelade
  • flormelis

Ernæringsværdier

Energy (kcal)1055 kcal
Energy (kJ)4415 kJ
Protein (g)7.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g)249.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g)249.8 g
Sugar (g)244.7 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)5.5 g
Saturated fat (g)1.8 g
Unsaturated fat (g)3.2 g
Monounsaturated fat (g)2.1 g
Polyunsaturated fat (g)1.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)216 mg
Sodium (mg)90 mg
Salt (g)0.22 g
Vitamin A (IU)313 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)37 mg
Iron (mg)1.16 mg
Potassium (mg)85 mg

Vejledning

  1. Kog magarine og væske op og tag gryden fra varmen.
  2. Hæld melet i og rør med en grydeske til det samler sig til en ensartet dej. Lad den køle af til fingerlunt.
  3. Pisk 1 æg i ad gangen og sørg for at piske dejen grundigt sammen inden du tilsætter det næste æg. Fortsæt til alle 4 æg er brugt.
  4. Har du en sprøjtepose med en stor tylle kan du komme dejen i den og sprøjte ca. 20 toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Hvis du ikke har en sprøjtepose. kan du bruge 2 spiseskeer, dyppet i vand, til at forme små boller af dejen i stedet for.
  5. Bag vandbakkelserne i en 190 °C forvarmet ovn i 22-25 minutter til de hæver op og er ensartet gyldne.
  6. Lad vandbakkelserne køle af mens du pisker Cremefine.
  7. Flæk bollerne og fyld dem med marmelade og pisket Cremefine.
  8. Læg toppen på og sigt lidt flormelis ud over kagerne