Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gulerodssuppe med ingefær

Lækker og cremet gulerodssuppe med ingefær passer perfekt til en efterårsaften. Sever med et godt friskbagt brød.
  • Tid til madlavning
  • Tid til forberedelse
  • Portioner4
recipe image Gulerodssuppe med ingefær

Ingredienser

  • 3 dl Cremefine 15% eller 38%
  • 1 kg gulerod i skiver
  • 1 stort finthakket løg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 25 g hakket ingefær
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk Becel Original

Ernæringsværdier

Energy (kcal)135 kcal
Energy (kJ)567 kJ
Protein (g)3.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)31.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g)24.1 g
Sugar (g)15.1 g
Fibre (g)7.6 g
Fat (g)0.7 g
Saturated fat (g)0.1 g
Unsaturated fat (g)0.3 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.3 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)2047 mg
Salt (g)5.12 g
Vitamin A (IU)42299 IU
Vitamin C (mg)18.6 mg
Calcium (mg)101 mg
Iron (mg)0.92 mg
Potassium (mg)862 mg

Vejledning

  1. Varm Becel Original op i en stor gryde. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Lad det stege i ca. 5 minutter.
  2. Tilsæt gulerødder og grøntsagsbouillonen og kog. Reducer varmen og lad retten simre indtil gulerødderne er møre efter ca. 25 minutter. Tilsæt Cremefine men du rører langsomt. Smag til med salt.
  3. Brug en stavblender til at blande suppen sammen til en blød og cremet konsistens.
  4. Servér med et lækkert friskt brød.
Ønsker du at suppen skal være stærkere, så tilsat evt. chili eller mere ingefær.