Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pasta med grønt og laks

Laks, pasta og grønt - hvad mere er der at sige? En lækker og nem ret både til hverdag og weekend.
  • 20 minutes
  • Tid til forberedelse10 minutes
  • Portioner4
recipe image Pasta med grønt og laks

Ingredienser

Risengrød
  • 3 dl vand
  • 2 dl grødris
  • 6 dl sødmælk
  • 2 spsk sukker
Risalamande
  • 50 g smuttede hele mandler
  • Kornene fra 1 vaniljestang eller 1 spsk vaniljesukker
  • 200 ml Cremefine piske 36%

Ernæringsværdier

Energy (kcal)514 kcal
Energy (kJ)2151 kJ
Protein (g)34.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g)78.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)73.7 g
Sugar (g)3.7 g
Fibre (g)4.2 g
Fat (g)6.0 g
Saturated fat (g)1.1 g
Unsaturated fat (g)2.9 g
Monounsaturated fat (g)1.5 g
Polyunsaturated fat (g)1.4 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)46 mg
Sodium (mg)90 mg
Salt (g)0.22 g
Vitamin A (IU)524 IU
Vitamin C (mg)19.1 mg
Calcium (mg)47 mg
Iron (mg)2.38 mg
Potassium (mg)700 mg

Vejledning

Risengrød
  1. Kog vandet op og tilsæt ris, brug en tykbundet gryde med låg
  2. Lad dem koge under omrøring i ca. 3 minutter og tilsæt mælken
  3. Lad mælken koge op og skru ned til svag varme
  4. Læg låg på og lad grøden simre i ca. 40 min – husk at røre af og til, så grøden ikke brænder på i bunden
  5. Kom grøden i en skål og rør sukker i. Lad dem køle helt af i køleskabet. Gerne natten over
Risalamande
  1. Hak mandlerne (gem evt. en hel mandel)
  2. Rør risengrød, vaniljesukker og hakkede mandler sammen
  3. Pisk Cremefine til let skum og vend skummet sammen med risengrøden
  4. Server evt. med lun kirsebærsauce