Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

rabarber crumble med havregryn

Rabarber om sommeren er en vaske ægte favorit i de danske hjem. Den søde smag fra hjemmelavet crumble komplementerer den søde og syrlige smag fra rabarber fantastisk. Og så er denne sommerdessert oven i købet super nem at lave, der gør den nemt kan laves på en travl hverdag, men er samtidig så lækker, at den også kan serveres til dine gæster
  • Tid til madlavning50 minutter
  • Tid til forberedelse50 minutter
  • Portioner6
recipe image rabarber crumble med havregryn

Ingredienser

  • 100 g OMA bage margarine
  • 100 g hvid hvedemel
  • 100 g havregryn
  • 100 g hakkede mandler
  • 50 g sukker
  • 500 g friske rabarber
  • 200 g sukker
  • korn fra 1 eller 2 vanillestænger
  • Cremefine til piskning 19% eller 38%

Ernæringsværdier

Energy (kcal)511 kcal
Energy (kJ)2139 kJ
Protein (g)9.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)71.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)64.6 g
Sugar (g)43.0 g
Fibre (g)6.7 g
Fat (g)23.4 g
Saturated fat (g)3.5 g
Unsaturated fat (g)18.8 g
Monounsaturated fat (g)12.1 g
Polyunsaturated fat (g)6.7 g
Trans fat (g)2.5 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)4 mg
Salt (g)0.01 g
Vitamin A (IU)662 IU
Vitamin C (mg)5.0 mg
Calcium (mg)113 mg
Iron (mg)2.17 mg
Potassium (mg)433 mg

Vejledning

  1. Skær margarinen i tern og kom dem i en skål sammen med resten af ingredienserne til dejen
  2. Smuldr dejen sammen til små klumper
  3. Skær rabarber i 1 cm stykker og vend dem med sukker og vanilje
  4. Kom dem i et smurt ovnfast fag og fordel dem i et jævnt lag
  5. Fordel crumble dejen over rabarberblandingen og bag kagen i en 180 °C forvarmet ovn i 25-40 minutter til overfladen er gylden
  6. Lad kagen køle af og server med Cremefine til Piskning 19% til lækkert skum