Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jordbærtærte med vaniljeskum

Jordbærtærten er en dansk klassiker, som kan få enhver til at blive lækkersulten. Prøv vores opskrift. Måske endda med dine egne jordbær ude fra haven eller fra supermarkedet, hvis det skal gå hurtigt.
  • 30 minutter
  • Tid til forberedelse10 minutter
  • Portioner6
recipe image Jordbærtærte med vaniljeskum

Ingredienser

  • 1 rulle tærtedej
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 flaske Cremefine 36%
  • 2 spsk vanillesukker
  • 500 g friske jordbær
  • frisk citronmelisse eller mynte til pynt

Ernæringsværdier

Energy (kcal)127 kcal
Energy (kJ)534 kJ
Protein (g)1.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)20.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g)18.1 g
Sugar (g)16.9 g
Fibre (g)2.5 g
Fat (g)5.9 g
Saturated fat (g)3.4 g
Unsaturated fat (g)2.2 g
Monounsaturated fat (g)1.9 g
Polyunsaturated fat (g)0.3 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)4 mg
Salt (g)0.01 g
Vitamin A (IU)13 IU
Vitamin C (mg)46.2 mg
Calcium (mg)17 mg
Iron (mg)0.80 mg
Potassium (mg)169 mg

Vejledning

  1. Beklæd en smurt tærteform med tærtedejen og prik huller i bunden med en gaffel. Bag den ved 200 °C varmluft i ca. 15-20 minutter til den er let gylden
  2. Hak i mellemtiden chokoladen
  3. Tag tærtedejen ud af ovnen og fordel straks den hakkede chokolade over hele bunden, så chokoladen smelter
  4. Lad tærtebunden køle af mens du pisker Cremefine til blødt skum. Rør vaniljesukker i. Når tærtebunden er helt afkølet, fordeler du vaniljeskummet over hele bunden og fordeler alle jordbærrene over. Pynt evt. med frisk citronmelisse eller mynteblade