Simpel cheesecake med friske bær
Cheesecake er den perfekte dessert til de lune forårsdage. Prøv vores opskrift på denne friske cheesecake, som helt sikkert bliver en af dine favoritter.
Tid til forberedelse1 time
Portioner10

Ingredienser
- 2 flasker Cremefine Piske 36%
- 3 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 400 g Flødeost, natural
- 1 citron (revet skal og saft)
- 15 digestive kiks
- 70 g Flydende Becel
- 200 g friske bær til pynt
Ernæringsværdier
Energy (kcal) | 166 kcal |
Energy (kJ) | 696 kJ |
Protein (g) | 4.1 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 21.8 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 21.0 g |
Sugar (g) | 4.3 g |
Fibre (g) | 0.8 g |
Fat (g) | 7.8 g |
Saturated fat (g) | 3.2 g |
Unsaturated fat (g) | 1.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.6 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.3 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 77 mg |
Sodium (mg) | 205 mg |
Salt (g) | 0.51 g |
Vitamin A (IU) | 95 IU |
Vitamin C (mg) | 2.4 mg |
Calcium (mg) | 11 mg |
Iron (mg) | 0.33 mg |
Potassium (mg) | 30 mg |
Vejledning
- Del æg i æggehvider og blommer i to separate skåle. Stil skålen med æggehvider til side
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig masse
- Tilsæt flødeost og rør det grundigt sammen med massen
- Hæld Cremefine Piske 36% i massen og tilsæt en smule citronskral og saften fra citronen
- Pisk æggehvider stive og hæld forsigtigt i massen.
- Kvas digestive kiks og tilsæt Becel Flydende. Rør kiks og fedtstof sammen til det udgør en samlet masse. Blandingen presses ned i en form med udtagelig bund (f.eks springform) på ca. Ø24 cm
- Massen hældes i oven på kiksebunden og fordeles jævnt over hele bunden
- Stil kagen i fryseren i mindst 4 timer
- Kagen tages ud i god tid før severing og kan pyntes med revet citronskal og friske bær