Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Karamelliseret Æblekage

En nyfortolkning af den klassiske æblekage, perfekt til weekendforkælelse
  • Tid til madlavning5 minutter
  • Tid til forberedelse15 minutter
  • Portioner4
recipe image Karamelliseret Æblekage

Ingredienser

  • 4 æbler
  • 1 spsk Becel Flydende
  • 4 spsk honning
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 flaske Cremefine 38% eller 19%
  • Revet skal fra 1 økologisk citron
  • 2 spsk flormelis
  • Ca. 2 dl æblekagerasp
  • frisk citronmelisse

Ernæringsværdier

Energy (kcal)167 kcal
Energy (kJ)699 kJ
Protein (g)0.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g)44.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g)40.3 g
Sugar (g)38.3 g
Fibre (g)4.3 g
Fat (g)0.3 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.1 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)3 mg
Salt (g)0.01 g
Vitamin A (IU)96 IU
Vitamin C (mg)7.9 mg
Calcium (mg)18 mg
Iron (mg)0.36 mg
Potassium (mg)190 mg

Vejledning

  1. Skær æblerne i kvarte og fjern kernerne.
  2. Del hvert æblestykke i 2-3 tykke både.
  3. Kom Becel Flydende på en stor pande og lad det bruse op. Tilsæt honning og kanel og læg æblebådene på. Lad dem simre i 2-3 minutter og vend æblerne. Lad dem simre 2-3 minutter til de er møre men stadig faste.
  4. Fordel æbler og kanelhonning i 4 skåle.
  5. Pisk Cremefine til skum og smag til med flormelis og revet citronskal.
  6. Kom creme over æblerne og top med æblekagerasp og frisk citronmelisse ved servering.