Karamelliseret Æblekage
En nyfortolkning af den klassiske æblekage, perfekt til weekendforkælelse
Tid til forberedelse15 minutter
Portioner4

Ingredienser
- 4 æbler
- 1 spsk Becel Flydende
- 4 spsk honning
- 1 tsk stødt kanel
- 1 flaske Cremefine 38% eller 19%
- Revet skal fra 1 økologisk citron
- 2 spsk flormelis
- Ca. 2 dl æblekagerasp
- frisk citronmelisse
Ernæringsværdier
Energy (kcal) | 167 kcal |
Energy (kJ) | 699 kJ |
Protein (g) | 0.5 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 44.6 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 40.3 g |
Sugar (g) | 38.3 g |
Fibre (g) | 4.3 g |
Fat (g) | 0.3 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.1 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.1 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 3 mg |
Salt (g) | 0.01 g |
Vitamin A (IU) | 96 IU |
Vitamin C (mg) | 7.9 mg |
Calcium (mg) | 18 mg |
Iron (mg) | 0.36 mg |
Potassium (mg) | 190 mg |
Vejledning
- Skær æblerne i kvarte og fjern kernerne.
- Del hvert æblestykke i 2-3 tykke både.
- Kom Becel Flydende på en stor pande og lad det bruse op. Tilsæt honning og kanel og læg æblebådene på. Lad dem simre i 2-3 minutter og vend æblerne. Lad dem simre 2-3 minutter til de er møre men stadig faste.
- Fordel æbler og kanelhonning i 4 skåle.
- Pisk Cremefine til skum og smag til med flormelis og revet citronskal.
- Kom creme over æblerne og top med æblekagerasp og frisk citronmelisse ved servering.