Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Karamelliseret appelsinsauce til julemaden

Hvad er en god julemiddag egentlig uden sauce?

Prøv vores lækre karamelliseret appelsinsauce til din juletallerken eller et hvert andet måltid, som fortjener en lækker sauce.
  • 20 minutter
  • Tid til forberedelse5 minutter
  • Portioner4
recipe image Karamelliseret appelsinsauce til julemaden

Ingredienser

  • revet frisk appelsinskal fra økologisk appelsin
  • Saft af 2 økologiske appelsiner
  • 3 spsk sukker
  • 1,5 spsk hvidvinseddike
  • 4 dl andefond, kyllingfond, svinefond eller oksefond
  • 1 flaske Cremefine 36%

Ernæringsværdier

Energy (kcal)42 kcal
Energy (kJ)176 kJ
Protein (g)0.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)10.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g)10.1 g
Sugar (g)9.4 g
Fibre (g)0.5 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)1 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)19 IU
Vitamin C (mg)6.1 mg
Calcium (mg)8 mg
Iron (mg)0.07 mg
Potassium (mg)12 mg

Vejledning

  1. Riv skallen på appelsinerne (uden at få for meget af det hvide med)
  2. Pres saften ud af appelsinerne
  3. Smelt sukker på en pande ved jævn varme
  4. TIlsæt revet appelsinskal, appelsinsaft og hvidvinseddike. Lad det koge ind til den halve mængde
  5. Tilsæt fond, og lad det kog ind til den halve mændge
  6. Tilsæt Cremefine og lad saucen koge godt igennem
  7. Smag til med salt og peber
Tip
  1. VIl du have en kraftigere sauce, så kan du tilsætte stegeskyen fra det kød du tilbereder eller anvende og tilsmage saucen med flydende fond