Gammeldags Æblekage
Er der noget der skriger sensommer som æblekage lavet som bedstemor ville gøre det? Lav denne super lette æblekage og sæt et smil på læben på hvem end der smager.
- Tid til forberedelse10 minutter
- Portioner4
Ingredienser
Æblegrød
- 1 kg æbler skrællede og i tern
- 75 g sukker
- 1 vaniljestang
- 2 dl vand
- Alternativt køber du en færdig æblegrød
Æblekagerasp
- 2 spsk Becel Original Flydende
- 150 g panko rasp
- 30 g sukker
- 300 g makroner
- Evt. lidt hakkede mandler eller nødder
- Alternativt køber du en færdiglavet æblekagerasp
Topping
- 1 Cremefine 36% eller 19%
Vejledning
Æblegrød
- Æbletern koges sammen med vand i en gryde
- Når æblerne er kogt let ud, tilsættes sukker, vaniljekorn, som er taget ud af vaniljestangen, samt den hele vanilje- stang
- Rør godt rundt og kog videre i kort tid til æble- grøden har den rette konsistens (køres evt. hurtigt igennem med en stavblender – tag vaniljestangen op)
- Afkøl grøden
Æblekagerasp
- Varm Becel Original på en pande
- Tilsæt rasp og sukker. Varm det hele godt igennem i ca. 5 minutter
- Bred blandingen ud på bagepapir, og lad den køle af
- Knus makronerne, og bland dem med æblekageraspen
Æblekage
- Fyld æblemos i portionsglas
- Læg et lag æblekagerasp ovenpå
- . Pisk Cremefine til skum, og fordel det oven på æblekagerne