use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gammeldags Æblekage

Er der noget der skriger sensommer som æblekage lavet som bedstemor ville gøre det? Lav denne super lette æblekage og sæt et smil på læben på hvem end der smager.
  • 20 minutter
  • Tid til forberedelse10 minutter
  • Portioner4
recipe image Gammeldags Æblekage

Ingredienser

Æblegrød
  • 1 kg æbler skrællede og i tern
  • 75 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl vand
  • Alternativt køber du en færdig æblegrød
Æblekagerasp
  • 2 spsk Becel Original Flydende
  • 150 g panko rasp
  • 30 g sukker
  • 300 g makroner
  • Evt. lidt hakkede mandler eller nødder
  • Alternativt køber du en færdiglavet æblekagerasp
Topping
  • 1 Cremefine 36% eller 19%

      Vejledning

      Æblegrød
      1. Æbletern koges sammen med vand i en gryde
      2. Når æblerne er kogt let ud, tilsættes sukker, vaniljekorn, som er taget ud af vaniljestangen, samt den hele vanilje- stang
      3. Rør godt rundt og kog videre i kort tid til æble- grøden har den rette konsistens (køres evt. hurtigt igennem med en stavblender – tag vaniljestangen op)
      4. Afkøl grøden
      Æblekagerasp
      1. Varm Becel Original på en pande
      2. Tilsæt rasp og sukker. Varm det hele godt igennem i ca. 5 minutter
      3. Bred blandingen ud på bagepapir, og lad den køle af
      4. Knus makronerne, og bland dem med æblekageraspen
      Æblekage
      1. Fyld æblemos i portionsglas
      2. Læg et lag æblekagerasp ovenpå
      3. . Pisk Cremefine til skum, og fordel det oven på æblekagerne