Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Oksegryde med rodfrugter

På en kold efterårs- eller vinteraften kan vi ikke forestille os noget bedre, end når der er oksegryde på menuen. Retten er perfekt i månederne, hvor man kan føle, at man er lidt nede på energi, da retten er rig på proteiner, rodfrugter og grøntsager. Når alle ingredienserne er i gryden passer retten sig selv, og du kan nøjes med at kigge til den engang i mellem, mens du slapper af eller ordner andre dagligdagsgøremål.
  • Tid til madlavning
  • Tid til forberedelse
  • Portioner4
recipe image Oksegryde med rodfrugter

Ingredienser

  • 500 g oksekød i tern til simreret
  • 1 spsk Becel Flydende til stegning
  • 1 persillerod
  • 2 gulerødder
  • 1 rødløg
  • 2 / 3 laurbærblade
  • 2,5 dl vand
  • 1 oksebouillonterning
  • 1 flaske Cremefine 7% eller 15%
  • 3-4 kviste frisk rosmarin
  • 1 snackpeber
  • 150 g sukkerærter
Energy (kcal)203 kcal
Energy (kJ)848 kJ
Protein (g)28.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g)8.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g)6.5 g
Sugar (g)4.0 g
Fibre (g)2.3 g
Fat (g)6.1 g
Saturated fat (g)2.7 g
Unsaturated fat (g)3.5 g
Monounsaturated fat (g)3.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.4 g
Trans fat (g)0.3 g
Cholesterol (mg)80 mg
Sodium (mg)160 mg
Salt (g)0.40 g
Vitamin A (IU)5511 IU
Vitamin C (mg)25.0 mg
Calcium (mg)52 mg
Iron (mg)3.67 mg
Potassium (mg)666 mg

Vejledning

  1. Brun kødet i Becel i en tykbundet gryde. Skræl rodfrugter og løg skær dem i rustikke stykker. Kom dem i gryden og lad dem svitse med under omrøring ca. 5 min. Tilsæt laurbærblade, vand, terning, Cremefine og de hele rosmarinkviste.
  2. Lad retten simre under låg i ca. 30-45 min. til kødet er mørt. Stik i det engang i mellem med en spids kniv for at mærke mørheden.
  3. Tilsæt til sidst snackpeber i strimler og sukkerærter. Lad dem simre med i 4 min. og server med fx ris, pasta eller kartofler vendt i friskhakket persille.