use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Stegt laks med citron og pestosauce

Vi elsker ovnbagt laks. Den fede fisk er rig på omega 3 og passer fint til dig som ønsker en sund hverdag. I denne opskrift kombineres laks med friske asparges, perlebyg og en god basilikumspestosauce, og kan derfor nydes hele året rundt. Retten er nem at lave og er derfor oplagt til den travle familie, der ønsker hurtig og velsmagende mad. Velbekomme!
  • 30 minutter
  • Tid til forberedelse30 minutter
  • Portioner4
recipe image stegt laks med citron og pestosauce

Ingredienser

  • 300 g perlebyg
  • 1 bouillonterning hønse eller grøntsag
  • 250 g friske asparges grønne eller hvide
  • 1 peberfrugt
  • 1 løg
  • 4 Laksefileter uden skind ca. 600g
  • 2 citroner
  • 1 flaske Cremefine til madlavning 7% eller 15%
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 1 - 2 spsk basilikumpesto
  • Lidt frisk basilikum

      Vejledning

      1. Kog perlebyg som beskrevet på posen og tilsæt 1/2 bouillonterning i vandet i stedet for salt
      2. Skær asparges i aflange skiver på skrå
      3. Skær peberfrugt og løg i tern
      4. Del citroner i halve
      5. Steg laksefiletterne på en stor pande sammen med de halve citroner
      6. Tag laks og citroner af panden når de er færdigstegte og dæk dem med stanniol, så de holder sig varme
      7. Rist asparges, peberfrugt og løg på panden 1-2 min. og vend dem sammen med den kogte perlebyg
      8. Kog panden af med Cremefine tilsat 1/2 bouillonterning og smag til med pesto, salt og peber
      9. Anret perlebyg med laks, de stegte citroner og pestosauce og pynt med friske basilikumblade