Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

cremet vaniljeis

En god vaniljeis er et skønt supplement til de fleste desserter. Tilfør den dit personlige touch ved fx at røre chokolade, oreo stykker eller matcha pulver i isen.
Opskriften giver cirka 1 liter is.
  • Tid til madlavning3 time 0 minutter
  • Tid til forberedelse15 minutter
  • Portioner4
recipe image cremet vaniljeis

Ingredienser

  • 500 ml Cremefine 38%
  • 3 æggeblommer
  • 60 g sukker
  • 1 vaniljestang
Energy (kcal)92 kcal
Energy (kJ)384 kJ
Protein (g)1.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)15.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g)15.4 g
Sugar (g)15.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)2.8 g
Saturated fat (g)1.0 g
Unsaturated fat (g)1.7 g
Monounsaturated fat (g)1.2 g
Polyunsaturated fat (g)0.4 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)114 mg
Sodium (mg)5 mg
Salt (g)0.01 g
Vitamin A (IU)151 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)14 mg
Iron (mg)0.29 mg
Potassium (mg)12 mg

Vejledning

  1. Pisk Cremefine til et let skum
  2. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn fra vaniljestangen til en luftig æggesnaps.
  3. Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen.
  4. Sæt iscremen tildækket i fryseren, og frys den i 1-2 timer til den er let stivnet. Omrør forsigtigt blandingen jævnligt.
  5. Vend fx mørk chokolade i ismassen og sæt den tilbage i fryseren.
  6. Frys isen i yderligere 3-4 timer - rør i ismassen 2-3 gange under indfrysningen.