Stegt laks med citron og pestosauce

Vi elsker ovnbagt laks. Den fede fisk er rig på omega 3 og passer fint til dig som ønsker en sund hverdag. I denne opskrift kombineres laks med friske asparges, perlebyg og en god basilikumspestosauce, og kan derfor nydes hele året rundt. Retten er nem at lave og er derfor oplagt til den travle familie, der ønsker hurtig og velsmagende mad. Velbekomme!

4 portioner | 30 minutter

Ingredienser

300 g
perlebyg
1
Knorr bouillonterning (høns eller grønsag)
250 g
friske asparges - grønne eller hvide
1
peberfrugt
1
løg
4
laksefiletter uden skind (ca. 600 g)
2
citroner
1 fl.
Cremefine til madlavning 7% eller 15%
lidt
salt og friskkværnet peber
1-2 spsk.
god basilikumpesto
lidt
friske basilikumblade

Sådan gør du

Kog perlebyg som beskrevet på posen og tilsæt 1/2 bouillonterning i vandet i stedet for salt. Skær asparges i aflange skiver på skrå. Skær peberfrugt og løg i tern. Del citroner i halve. Steg laksefiletterne på en stor pande sammen med de halve citroner.

Tag laks og citroner af panden når de er færdigstegte og dæk dem med stanniol, så de holder sig varme. Rist asparges, peberfrugt og løg på panden 1-2 min. og vend dem sammen med den kogte perlebyg.

Kog panden af med Cremefine tilsat 1/2 bouillonterning og smag til med pesto, salt og peber. Anret perlebyg med laks, de stegte citroner og pestosauce og pynt med friske basilikumblade.