Vegetarisk grønkåls- og kartoffelsuppe
Denne vegetariske suppe har en fantastisk smag af kartofler og grønkål. Den er super nem at lave og er derfor perfekt til travle hverdage, hvor det skal gå lidt ekstra hurtigt
Tid til forberedelse30 minutter
Portioner4

Ingredienser
- 200 g grønkål
- 6 kartofler skåret i skiver
- 1 løg finthakket
- 1 spsk Becel flydende
- 7 dl vand
- 3 dl Cremefine 7% eller 15%
- 1 grøntsagsbouillonterning
- brød tilbehør
Ernæringsværdier
Energy (kcal) | 216 kcal |
Energy (kJ) | 901 kJ |
Protein (g) | 6.9 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 47.5 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 41.8 g |
Sugar (g) | 3.0 g |
Fibre (g) | 5.7 g |
Fat (g) | 0.8 g |
Saturated fat (g) | 0.1 g |
Unsaturated fat (g) | 0.2 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.2 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 288 mg |
Salt (g) | 0.72 g |
Vitamin A (IU) | 3602 IU |
Vitamin C (mg) | 92.2 mg |
Calcium (mg) | 94 mg |
Iron (mg) | 2.45 mg |
Potassium (mg) | 1222 mg |
Vejledning
- Kom Becel i en gryde og tilføj dernæst kål, kartofler og løg
- Tilsæt vand, Cremefine og bouillonterningen til gryden
- Kog retten op og sænk dernæst temperaturen til medium varme indtil kartoflerne er blevet bløde
- Blend suppen og smag til med salt og peber
- Server suppen med et godt groft stykke brød