Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Svamperagout med sødkartoffelmos - af @Carrotstick

Svamperagout er perfekt på en vindblæst efterårsdag, gør den lidt ekstra cremet med Cremefine
  • Tid til madlavning20 minutter
  • Tid til forberedelse10 minutter
  • Portioner2
recipe image Svamperagout med sødkartoffelmos - af @Carrotstick

Ingredienser

  • 2 store søde kartofler
  • 2 skalotteløg
  • 1 hvidløg
  • 500 g friske blandede svampe efter eget valg
  • 1.5 dl Cremefine 7% efter smag
  • 1.5 dl hvidvin
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk olivenolie
  • frisk persille
  • Friskkværnet peber
  • evt. salt
  • 2 stk forårsløg
  • 1 håndfuld brøndkarse

Ernæringsværdier

Energy (kcal)370 kcal
Energy (kJ)1549 kJ
Protein (g)11.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)41.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)34.0 g
Sugar (g)13.3 g
Fibre (g)7.1 g
Fat (g)14.6 g
Saturated fat (g)2.0 g
Unsaturated fat (g)11.8 g
Monounsaturated fat (g)9.9 g
Polyunsaturated fat (g)1.9 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)280 mg
Salt (g)0.70 g
Vitamin A (IU)13758 IU
Vitamin C (mg)20.2 mg
Calcium (mg)99 mg
Iron (mg)2.97 mg
Potassium (mg)1381 mg

Vejledning

  1. Skræl og kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand.
  2. De koges i ca. 20 minutter og moses med fx en stavblender.
  3. Smag til med salt og peber og evt. et skvæt cremefine 7%.
  4. Pil løg og hvidløg og hak fint (jeg plejer at køre det i en minihakker).
  5. Skær svampene i mindre, mundrette stykker.
  6. Kom olivenolie på en pande og start med at blanchere løg og hvidløg.
  7. Tilsæt svampene og steg til de bliver gyldne.
  8. Tilsæt derefter først hvidvin og lad det koge ind i 2 minutter.
  9. Tilsæt derefter bouillon, persille og Cremefine.
  10. Lad det koge godt sammen og smag til med friskkværnet peber og evt. salt.
  11. Skær forårsløg i tynde skiver og pluk brøndkase.