Svamperagout med sødkartoffelmos - af @Carrotstick
Svamperagout er perfekt på en vindblæst efterårsdag, gør den lidt ekstra cremet med Cremefine
Tid til forberedelse10 minutter
Portioner2

Ingredienser
- 2 store søde kartofler
- 2 skalotteløg
- 1 hvidløg
- 500 g friske blandede svampe efter eget valg
- 1.5 dl Cremefine 7% efter smag
- 1.5 dl hvidvin
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk olivenolie
- frisk persille
- Friskkværnet peber
- evt. salt
- 2 stk forårsløg
- 1 håndfuld brøndkarse
Ernæringsværdier
Energy (kcal) | 370 kcal |
Energy (kJ) | 1549 kJ |
Protein (g) | 11.2 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 41.1 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 34.0 g |
Sugar (g) | 13.3 g |
Fibre (g) | 7.1 g |
Fat (g) | 14.6 g |
Saturated fat (g) | 2.0 g |
Unsaturated fat (g) | 11.8 g |
Monounsaturated fat (g) | 9.9 g |
Polyunsaturated fat (g) | 1.9 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 280 mg |
Salt (g) | 0.70 g |
Vitamin A (IU) | 13758 IU |
Vitamin C (mg) | 20.2 mg |
Calcium (mg) | 99 mg |
Iron (mg) | 2.97 mg |
Potassium (mg) | 1381 mg |
Vejledning
- Skræl og kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand.
- De koges i ca. 20 minutter og moses med fx en stavblender.
- Smag til med salt og peber og evt. et skvæt cremefine 7%.
- Pil løg og hvidløg og hak fint (jeg plejer at køre det i en minihakker).
- Skær svampene i mindre, mundrette stykker.
- Kom olivenolie på en pande og start med at blanchere løg og hvidløg.
- Tilsæt svampene og steg til de bliver gyldne.
- Tilsæt derefter først hvidvin og lad det koge ind i 2 minutter.
- Tilsæt derefter bouillon, persille og Cremefine.
- Lad det koge godt sammen og smag til med friskkværnet peber og evt. salt.
- Skær forårsløg i tynde skiver og pluk brøndkase.