Svamperagout med sødkartoffelmos - af @Carrotstick
Svamperagout er perfekt på en vindblæst efterårsdag, gør den lidt ekstra cremet med Cremefine
Tid til forberedelse10 minutter
Portioner2

Ingredienser
- 2 store søde kartofler
- 2 skalotteløg
- 1 hvidløg
- 500 g friske blandede svampe efter eget valg
- 1.5 dl Cremefine 7% efter smag
- 1.5 dl hvidvin
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk olivenolie
- frisk persille
- Friskkværnet peber
- evt. salt
Topping
- 2 stk forårsløg
- 1 håndfuld brøndkarse
Vejledning
- Skræl og kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand
- De koges i ca. 20 minutter og moses med fx en stavblender
- Smag til med salt og peber og evt. et skvæt Cremefine 7%
- Pil løg og hvidløg og hak fint (jeg plejer at køre det i en minihakker)
- Skær svampene i mindre, mundrette stykker
- Kom olivenolie på en pande og start med at blanchere løg og hvidløg
- Tilsæt svampene og steg til de bliver gyldne
- Tilsæt derefter først hvidvin og lad det koge ind i 2 minutter
- Tilsæt derefter bouillon, persille og Cremefine
- Lad det koge godt sammen og smag til med friskkværnet peber og evt. salt
- Skær forårsløg i tynde skiver og pluk brøndkase
