Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Svampet squashkage med mandler og citroncreme - af Mambeno

Vi har lavet verdens bedste squashkage (synes vi i hvert fald selv!) med mandler, kanel og et strejf af kardemomme. Kagen er toppet med en lækker citroncreme med Cremefine Piske 38 % og pyntet med friske figner. God fornøjelse!
  • Tid til madlavning10 minutter
  • Tid til forberedelse45 minutter
  • Portioner4
recipe image Svampet squashkage med mandler og citroncreme @Mambeno

Ingredienser

  • 400 g squash
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 125 g brun farin
  • 180 g hvid hvedemel
  • 1 spsk stødt kanel
  • 0,25 spsk stødt kardemomme
  • 0,5 spsk bagepulver
  • 1 spsk vanillesukker
  • salt
  • 1,2 dl rapsolie
  • 100 g hele mandler
  • 2,5 dl Cremefine piske 38%
  • 150 g flormelis
  • 1 spsk vanillesukker
  • 1 økologisk citron
  • 4 friske figner
  • bagepapir

Ernæringsværdier

Energy (kcal)1070 kcal
Energy (kJ)4482 kJ
Protein (g)18.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g)152.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g)141.4 g
Sugar (g)110.2 g
Fibre (g)11.5 g
Fat (g)48.0 g
Saturated fat (g)4.8 g
Unsaturated fat (g)41.4 g
Monounsaturated fat (g)28.5 g
Polyunsaturated fat (g)13.0 g
Trans fat (g)0.1 g
Cholesterol (mg)162 mg
Sodium (mg)250 mg
Salt (g)0.62 g
Vitamin A (IU)505 IU
Vitamin C (mg)17.3 mg
Calcium (mg)312 mg
Iron (mg)4.49 mg
Potassium (mg)819 mg

Vejledning

  1. Opvarm ovnen til 190 grader varmluft.
  2. Skyl squashen, riv den på den grove side af et rivejern og stil til side.
  3. Pisk æg, sukker og brun farin luftigt med en elpisker i en skål og stil til side.
  4. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål: Mel, kanel, kardemomme, bagepulver, vanillesukker og salt. Tilsæt det til æggeblandingen og rør det hele godt sammen.
  5. Tilsæt olie og squash og rør godt til du har en samlet masse. Hak mandlerne groft og rør dem i dejen. Hæld dejen i en springform eller en bageform (ca. 25 x 30 cm.) beklædt med bagepapir.
  6. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter minutter til der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en strikkepind eller gaffel. Tag den ud og lad den køle lidt af så cremen ikke smelter - stil den evt. udenfor.
  7. Pisk imens Cremefine sammen med flormelis og vanillesukker til det bliver luftigt og stift. Tilsæt revet skal fra en skyllet citron til cremen og pres herefter saften af citronen i blandingen også. Vend det hele forsigtigt sammen.
  8. Skyl fignerne, skær dem i både og gem dem til pynt.
  9. Når kagen er kølet af, kan citroncremen enten sprøjtes på ved at fylde den i en fryspose og klippe et hul i hjørnet - eller med en tylpose med tyl efter eget valg. Du kan også blot smøre cremen på.
  10. Pynt nu med figner og evt. lidt hakkede mandler hvis du har nogen til rest. Og har du estragon på lager, ser det også fint ud på toppen.
  11. Jubii - så må der guffes. Velbekomme!