Andebryst med waldorffsalat og rosenkål - af @ANELOUISEREIMER
Tid til forberedelse10 minutter
Portioner4

Ingredienser
- 800 g små kartofler
- olivenolie
- salt
- 600 g frisk rosenkål
- 4 andebryst
- 2 æbler
- 200 g kernefrie vindruer
- 3 selleristave
- 50 g valnødder
- 2 dl fedtfattig creme fraiche
- 1,5 spsk sukker
- 0,5 tsk salt
- 1,5 dl Cremefine 36%
Ernæringsværdier
Energy (kcal) | 512 kcal |
Energy (kJ) | 2137 kJ |
Protein (g) | 30.1 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 78.4 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 65.6 g |
Sugar (g) | 29.2 g |
Fibre (g) | 12.8 g |
Fat (g) | 11.9 g |
Saturated fat (g) | 3.4 g |
Unsaturated fat (g) | 5.3 g |
Monounsaturated fat (g) | 1.8 g |
Polyunsaturated fat (g) | 3.6 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 87 mg |
Sodium (mg) | 487 mg |
Salt (g) | 1.22 g |
Vitamin A (IU) | 1282 IU |
Vitamin C (mg) | 166.1 mg |
Calcium (mg) | 111 mg |
Iron (mg) | 8.09 mg |
Potassium (mg) | 1895 mg |
Vejledning
- Ovnen tændes ved 200 grader varmluft
- De små kartofler skylles og puttes i et ildfast fad, hvor de får lidt olivenolie og salt
- Herefter kommer de i ovnen ca. 35-40 min
- I mellemtiden laves Waldorff-salaten,andebrysterne og rosenkålen
- Dressing til waldorffsalaten laves og blandes
- Æblerne, bladselleri, vinduer skæres ud i små stykker. Valnødderne skæres i grove stykker. Og til sidst røres det sammen i skålen
- Rosenkål skal i en gryde med vand og derefter op at koge i ca. 6 min. Herefter hældes Vandet fra og Rosenkålen kommer på en pande i ca. 4-5 min med salt og smør
- Andebryst skæres rene for sener på kødsiden, herefter vendes det om, så skal vi have skåret fedtkanten i små tern
- 40 g smør på en pande, lad den blive rigtig varm, så skal andebrysterne vende med fedtsiden ned mod den varme pande hvor de får 5 min og herefter vendes de om og får ca. 3 min inden de skal i ovnen i 10 min ved 200 g