Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Appelsin og gulerodssuppe

En lækker og frisk suppe som passer perfekt til en kold aften. Fyldt med smag.
  • Tid til madlavning
  • Tid til forberedelse
  • Portioner4
recipe image Appelsin og gulerodssuppe

Ingredienser

  • 250 ml Cremefine 7% eller 15%
  • 500 g groft hakkede gulerødder
  • 1 økologisk appelsin, saften herfra
  • En smule appelsinskal
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 hakket løg
  • 25 ml Becel Original
  • 1 tsk salt

Ernæringsværdier

Energy (kcal)94 kcal
Energy (kJ)395 kJ
Protein (g)1.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)22.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g)17.1 g
Sugar (g)9.1 g
Fibre (g)5.4 g
Fat (g)0.4 g
Saturated fat (g)0.1 g
Unsaturated fat (g)0.2 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.2 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)1669 mg
Salt (g)4.17 g
Vitamin A (IU)21497 IU
Vitamin C (mg)32.2 mg
Calcium (mg)70 mg
Iron (mg)0.69 mg
Potassium (mg)500 mg

Vejledning

  1. Opvarm Becel i en gryde. Tilsæt det hakkede løg og en smule salt. Lad løgene stege til de bliver gyldne.
  2. Tilsæt gulerødderne og tilsæt en smule appelsinskræl. Rør i 3-4 minutter og tilsæt grøntsagsbouillonen.
  3. Lad suppen simre ved lav temperatur i ca. 25 min indtil gulerødderne er møre.
  4. Brug en stavblender til at blende suppen til en lækker og cremet konsistens. Tilsæt saften fra appelsinen og tilsmag med salt og evt. en smule peber.