Chokoladekage - en Klassiker
En lækker chokoladekage serveret med fluffy Cremefine skum. Den er god som dessert eller til kaffe/ te. Kagen er så populær, at den endda har sin helt egen dag, den 7. november.
Portioner6

Ingredienser
- 2 æg
- 2 dl melis
- 1/2 dl Becel flydende
- 4 spsk kakaopulver
- 1 dl hvedemel
- 1 spsk Becel flydende
- 2 spsk panko rasp
- Cremefine 38% til piskning
Ernæringsværdier
Energy (kcal) | 173 kcal |
Energy (kJ) | 723 kJ |
Protein (g) | 3.4 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 37.2 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 36.0 g |
Sugar (g) | 33.5 g |
Fibre (g) | 1.2 g |
Fat (g) | 2.4 g |
Saturated fat (g) | 0.9 g |
Unsaturated fat (g) | 1.3 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.9 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.4 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 72 mg |
Sodium (mg) | 33 mg |
Salt (g) | 0.08 g |
Vitamin A (IU) | 104 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 16 mg |
Iron (mg) | 0.85 mg |
Potassium (mg) | 82 mg |
Vejledning
- Forvarm ovnen til 225 °. Smør formen og drys kanten med rasp
- Pisk æg og sukker med et elektrisk piskeris, indtil dejen bliver hvid og puffet. Rør flydende Becel i med en trægaffel. Bland kakao og hvedemel sammen, og rør det ind i dejen. Hæld dejen i formen.
- Sæt formen midt i ovnen og bag den 8-12 minutter. Ryst formen en gang mod slutningen af bagningen, så kagen falder sammen og bliver sej.
- Pisk Cremefine 38% til en fluffy skum. Dekorer kagen med Cremefine skummet, vent helst til den er kølet lidt af