Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cremet Græskarsuppe

Perfekt til efterårs- og vinterdage hvor der er brug for noget til at få varmen og glæde maven
  • Tid til madlavning1 time 15 minutter
  • Tid til forberedelse20 minutter
  • PortionerIkke tilgængelig
recipe image Cremet Græskarsuppe

Ingredienser

  • Ca. 600 g græskar eller butternutsquash
  • 1 spsk Becel flydende
  • 1 tsk Becel flydende
  • 2 små løg
  • 4 fed hvidløg pressede
  • 5 dl bouillon hønse eller grøntsags
  • 1 portion Bagte Græskar
  • 1 flaske Cremefine 7% eller 15%
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 spsk flydende honning
  • Salt og friskkværnet peber
  • Ristede græskarkerner
  • Brødcroutoner
  • bredbladet persille

Ernæringsværdier

Energy (kcal)1 kcal
Energy (kJ)6 kJ
Protein (g)0.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.1 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.1 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)2 mg
Salt (g)0.01 g
Vitamin A (IU)337 IU
Vitamin C (mg)5.3 mg
Calcium (mg)6 mg
Iron (mg)0.25 mg
Potassium (mg)22 mg

Vejledning

  1. Del græskar i halve og fjern kernerne.
  2. Pensl skærefladen med Becel Flydende og læg dem på en bageplade med skæresiden nedad.
  3. Bag dem i en 180 °C forvarmet ovn i 45-50 minutter til de er helt møre.
  4. Lad dem køle let af og krab kødet ud af skallen med en ske.
  5. Svits løg i en gryde med Becel til de er let gyldne. Tilsæt hvidløg, bouillon og kødet fra de bagte græskar.
  6. Lad det simre i 15 minutter tilsæt 2/3 af indholdet af Cremefine flasken (gem resten til servering) og blend suppen med en stavblender til den er helt ensartet og blank.
  7. Smag til med ingefær, honning, salt og friskkværnetpeber.
  8. Anret i skåle og top med lidt Cremefine, græskarkerner, croutoner og bredbladet persille, der er lynstegt på en pande.