Cremet Græskarsuppe
Perfekt til efterårs- og vinterdage hvor der er brug for noget til at få varmen og glæde maven
Tid til forberedelse20 minutter
PortionerIkke tilgængelig

Ingredienser
- Ca. 600 g græskar eller butternutsquash
- 1 spsk Becel flydende
- 1 tsk Becel flydende
- 2 små løg
- 4 fed hvidløg pressede
- 5 dl bouillon hønse eller grøntsags
- 1 portion Bagte Græskar
- 1 flaske Cremefine 7% eller 15%
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1 spsk flydende honning
- Salt og friskkværnet peber
- Ristede græskarkerner
- Brødcroutoner
- bredbladet persille
Ernæringsværdier
Energy (kcal) | 1 kcal |
Energy (kJ) | 6 kJ |
Protein (g) | 0.1 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.3 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.1 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.1 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 2 mg |
Salt (g) | 0.01 g |
Vitamin A (IU) | 337 IU |
Vitamin C (mg) | 5.3 mg |
Calcium (mg) | 6 mg |
Iron (mg) | 0.25 mg |
Potassium (mg) | 22 mg |
Vejledning
- Del græskar i halve og fjern kernerne.
- Pensl skærefladen med Becel Flydende og læg dem på en bageplade med skæresiden nedad.
- Bag dem i en 180 °C forvarmet ovn i 45-50 minutter til de er helt møre.
- Lad dem køle let af og krab kødet ud af skallen med en ske.
- Svits løg i en gryde med Becel til de er let gyldne. Tilsæt hvidløg, bouillon og kødet fra de bagte græskar.
- Lad det simre i 15 minutter tilsæt 2/3 af indholdet af Cremefine flasken (gem resten til servering) og blend suppen med en stavblender til den er helt ensartet og blank.
- Smag til med ingefær, honning, salt og friskkværnetpeber.
- Anret i skåle og top med lidt Cremefine, græskarkerner, croutoner og bredbladet persille, der er lynstegt på en pande.