Cremet græskarsuppe
Perfekt til efterårs- og vinterdage hvor der er brug for noget til at få varmen og glæde maven
Tid til forberedelse20 minutter

Ingredienser
Bagte Græskar
- Ca. 600 g græskar eller butternutsquash
- 1 spsk Becel flydende
Suppe
- 1 tsk Becel Flydende
- 2 små løg
- 4 fed hvidløg pressede
- 5 dl bouillon hønse eller grøntsags
- 1 portion Bagte Græskar
- 1 flaske Cremefine 7% eller 15%
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1 spsk flydende honning
- Salt og friskkværnet peber
Topping
- Ristede græskarkerner
- Brødcroutoner
- bredbladet persille
Vejledning
- Del græskar i halve og fjern kernerne
- Pensl skærefladen med Becel Flydende og læg dem på en bageplade med skæresiden nedad
- Bag dem i en 180 °C forvarmet ovn i 45-50 minutter til de er helt møre
- Lad dem køle let af og krab kødet ud af skallen med en ske
- Svits løg i en gryde med Becel til de er let gyldne. Tilsæt hvidløg, bouillon og kødet fra de bagte græskar
- Lad det simre i 15 minutter tilsæt 2/3 af indholdet af Cremefine flasken (gem resten til servering) og blend suppen med en stavblender til den er helt ensartet og blank
- Smag til med ingefær, honning, salt og friskkværnetpeber
- Anret i skåle og top med lidt Cremefine, græskarkerner, croutoner og bredbladet persille, der er lynstegt på en pande
