Flødekartofler med Cremefine
Elsker du også Flødekartofler? Her er vores bud på den klassiske ret, gjort lidt ekstra cremet med Cremefine 38% - perfekt tilbehør til din ynglingsret
Tid til forberedelse15 minutter
Portioner4

Ingredienser
- 500 g kartofler tynde skiver
- 2 løg tynde skiver i ringe
- timian
- salt og friskkværnet peber
- 1 flaske Cremefine 38%
Ernæringsværdier
Energy (kcal) | 72 kcal |
Energy (kJ) | 302 kJ |
Protein (g) | 1.9 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 16.4 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 14.3 g |
Sugar (g) | 0.7 g |
Fibre (g) | 2.1 g |
Fat (g) | 0.1 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 44 mg |
Salt (g) | 0.11 g |
Vitamin A (IU) | 10 IU |
Vitamin C (mg) | 18.7 mg |
Calcium (mg) | 12 mg |
Iron (mg) | 0.76 mg |
Potassium (mg) | 396 mg |
Vejledning
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Læg kartofler og løg lagvis i et smurt ovnfast fad (ca. 20 x 20 cm)
- Hæld Cremefine Piske 38% ved og drys med timian, salt og peber
- Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. 35 min ved 200 °C.
- Lad kartoflerne hvile tildækket i ca. 10 min
- Tip: Du kan erstatte timian med fx rosmarin. Vil du have mere smag til flødekartoflerne kan du tilsætte 1-2 fed presset hvidløg til kartoflerne inden du lægger dem i fadet og drysse med revet ost mellem lagene.