Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Flødekartofler med Cremefine

Elsker du også Flødekartofler? Her er vores bud på den klassiske ret, gjort lidt ekstra cremet med Cremefine 38% - perfekt tilbehør til din ynglingsret
  • Tid til madlavning45 minutter
  • Tid til forberedelse15 minutter
  • Portioner4
recipe image Flødekartofler med Cremefine

Ingredienser

  • 500 g kartofler tynde skiver
  • 2 løg tynde skiver i ringe
  • timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 flaske Cremefine 38%
Energy (kcal)72 kcal
Energy (kJ)302 kJ
Protein (g)1.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)16.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g)14.3 g
Sugar (g)0.7 g
Fibre (g)2.1 g
Fat (g)0.1 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)44 mg
Salt (g)0.11 g
Vitamin A (IU)10 IU
Vitamin C (mg)18.7 mg
Calcium (mg)12 mg
Iron (mg)0.76 mg
Potassium (mg)396 mg

Vejledning

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Læg kartofler og løg lagvis i et smurt ovnfast fad (ca. 20 x 20 cm)
  3. Hæld Cremefine Piske 38% ved og drys med timian, salt og peber
  4. Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. 35 min ved 200 °C.
  5. Lad kartoflerne hvile tildækket i ca. 10 min
  6. Tip: Du kan erstatte timian med fx rosmarin. Vil du have mere smag til flødekartoflerne kan du tilsætte 1-2 fed presset hvidløg til kartoflerne inden du lægger dem i fadet og drysse med revet ost mellem lagene.