Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cremet hvedekerne-otto med knoldselleri

Denne vegetariske ret er en af vores personlige favoritter! Den minder om risotto, men vi har byttet risottorisene ud med hvedekerner. Hvedekerner er et lækkert alternativ, hvis man har lyst til lidt forandring samtidig med, at de er hurtigere at tilberede. God fornøjelse!
  • Tid til madlavning20 minutter
  • Tid til forberedelse20 minutter
  • Portioner4
recipe image Cremet hvedekerne-otto med knoldselleri

Ingredienser

  • 2 spsk Becel Flydende
  • 1 groft hakkede løg
  • 1 knoldselleri skåret i 2 cm terninger
  • 2 dl hvedekerner
  • 4 dl vand
  • 3 spsk grøntsagsbouillon
  • 1 dl Cremefine 7% eller 15%
  • 100 g revet vegansk Parmesan
  • 1/2 citron
  • peber
  • 1 æble skåret i 2 cm terninger
  • 1/2 dl frisk persille hakket

Ernæringsværdier

Energy (kcal)189 kcal
Energy (kJ)791 kJ
Protein (g)11.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)21.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g)17.5 g
Sugar (g)7.2 g
Fibre (g)4.2 g
Fat (g)7.1 g
Saturated fat (g)4.2 g
Unsaturated fat (g)2.4 g
Monounsaturated fat (g)2.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.4 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)17 mg
Sodium (mg)606 mg
Salt (g)1.51 g
Vitamin A (IU)1242 IU
Vitamin C (mg)32.7 mg
Calcium (mg)384 mg
Iron (mg)2.08 mg
Potassium (mg)592 mg

Vejledning

  1. Steg løg og knoldselleri i Becel på medium varme.
  2. Tilsæt hvedekernene og lad det stege i ca. 1 minut.
  3. Tilsæt vand og grøntsagsfond og lad det koge i ca 10 min.
  4. Tilsæt Cremefine og lad det koge i ca 2 minutter. Kom dernæst parmesan i retten og rør godt rundt. Smag til med citronsaft og peber.
  5. Top retten af med æbletern og persille.