Cremet kartoffelsuppe med porrer og røget laks

Vi har alle de dage, hvor vi ikke gider at bruge tid på at lave mad. Denne cremede kartoffelsuppe opskrift er perfekt til sådanne dage, da den smager himmelsk og kan laves nemt og på ingen tid. Har du små børn? Så er blendede supper med grøntsager en god måde at få grøntsager i de små på. Du kan desuden med fordel servere kartoffelsuppen med lidt creme fraiche og purløg på toppen. Du kan også erstatte laksen med bacon, hvis du har mere lyst til det. Tip: Lav ekstra store portioner, så du kan fryse noget af kartoffelsuppen ned til travle dage. Det er nemt og smart. God appetit!

4 portioner | 30 minutter

Ingredienser

1 kg
store kartofler
ca. 1 l
vand
2
porrer
Evt. 1 terning
Knorr hønsebouillon
150 ml
Cremefine til madlavning 7% eller 15%
100 g
røget laks i strimler
Lidt
frisk purløg

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne og vask porrerne. Skær porrer i skiver og kom dem sammen med kartoflerne i en gryde og kog i vand (evt. tilsat bouillonterning) ca. 20 min. til kartoflerne er møre. Blend alt med en stavblender til konsistensen er ensartet.
  2. Tilsæt Cremefine og varm suppen igennem. Den skal ikke koge.
  3. Smag til med salt og peber og anret med røget laks og purløg.
  4. Server evt. med lækkert groft brød.