Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gammeldags kyllingesteg

Gammeldsgs kyllingesteg er en sand klassiker, som burde laves oftere. Sevér sammen med grøn salat og en lækker og nem klassisk mormordressing.
  • 1 time 30 minutter
  • Tid til forberedelse15 minutter
  • Portioner4
recipe image Gammeldags kyllingesteg

Ingredienser

  • 1 stor hel kylling
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt persille
  • 2 spsk Becel Flydende
  • 1 flaske Cremefine 7%
  • 1 kg kartofler
  • 1 agurk
  • 2 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 5 sorte peberkorn
  • 1 salat (efter eget valg)
  • 1 dl Cremefine 36%
  • Saft fra 1/2 citron
  • 1 tsk sukker

Ernæringsværdier

Energy (kcal)1069 kcal
Energy (kJ)4474 kJ
Protein (g)68.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g)67.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g)59.7 g
Sugar (g)30.5 g
Fibre (g)7.6 g
Fat (g)57.1 g
Saturated fat (g)16.2 g
Unsaturated fat (g)35.8 g
Monounsaturated fat (g)23.4 g
Polyunsaturated fat (g)12.5 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)314 mg
Sodium (mg)278 mg
Salt (g)0.69 g
Vitamin A (IU)14494 IU
Vitamin C (mg)63.4 mg
Calcium (mg)125 mg
Iron (mg)8.24 mg
Potassium (mg)1965 mg

Vejledning

  1. Gnid kyllingen ind- og udvendigt med salt og peber. Fyld den med persille – gem lidt persille til at drysse over retten ved servering.
  2. Kom Becel i en stor stegegryde og brun kyllingen af på alle sider til den er gylden. Læg den på ryggen og læg låg på gryden. Lad den simre ved middel varme i ca. 1 time
  3. Tag låget af og tilsæt Cremefine. Lad det koge under låg i endnu 15 minutter
  4. Tag kyllingen op og parter den. Lad evt. saucen koge lidt ind i gryden og smag til med salt og friskkværnet peber
  5. Server kyllingen med kartofler, cremet sauce, agurkesalat og frisk salat med mormordressing
  6. Skær agurk i tynde skiver
  7. Rør eddike og sukker sammen til sukkeret er opløst
  8. Tilsæt agurkeskiver og peberkorn og lad det trække mens kyllingen steger
  9. Kog kartofler
  10. Del hovedsalat i mundrette stykker
  11. Rør Cremefine 36% med citronsaft og sukker til en klassisk mormordressing.