Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mørbradgryde med mos

Mørbradgryde er den perfekte lette gryderet at severe på en kold dag. Og med garanti et hit blandt børnene. Prøv vores lette opskrift på denne lækre cremede mørbradgryde.
  • 45 minutter
  • Tid til forberedelse15 minutter
  • Portioner4
recipe image Mørbradgryde med mos

Ingredienser

  • 800 g svinemørbrad
  • 150 g bacon I tern
  • 1 spsk Becel flydende
  • 2 løg grofthakket
  • 2 peberfrugt skåret i strimler
  • 1 hakkede tomater på dåse
  • 2 dl kraftig flydende oksebouillon
  • 1 flaske Cremefine 36%
  • 100 g Cocktailpølser
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk Becel flydende
  • 3 dl varm mælk
  • Salt og friskkværnet peber

Ernæringsværdier

Energy (kcal)631 kcal
Energy (kJ)2637 kJ
Protein (g)52.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g)49.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)42.8 g
Sugar (g)9.7 g
Fibre (g)6.5 g
Fat (g)24.6 g
Saturated fat (g)8.8 g
Unsaturated fat (g)13.5 g
Monounsaturated fat (g)9.8 g
Polyunsaturated fat (g)3.8 g
Trans fat (g)0.1 g
Cholesterol (mg)156 mg
Sodium (mg)723 mg
Salt (g)1.81 g
Vitamin A (IU)382 IU
Vitamin C (mg)161.2 mg
Calcium (mg)173 mg
Iron (mg)4.92 mg
Potassium (mg)2125 mg

Vejledning

  1. Skær mørbrad i mindre stykker
  2. Svits bacon i Becel og tilsæt mørbradstykker, løg og peberfrugtstrimler
  3. Lad det stege ca. 10 minutter. Vend rundt i det hele en gang imellem.
  4. Tilsæt tomat, bouillon og Cremefine og lad retten simre i ca. 30 minutter
  5. Tilsæt cocktailpølser
  6. Skræl kartofler og kog dem i usaltet vand til de er møre
  7. Hæld vandet fra og mos dem med et piskeris. Pisk Becel og varm mælk i og smag til med salt og friskkværnet peber