Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

basilikumcreme med jordbær

Jordbær smager skønt - især om sommeren. Denne ret er helt oplagt som dessert til lune sommeraftener, da den smager forfriskende og himmelsk. Mange synes måske basilikum hører til det salte køkken, men basilikum og jordbær er en fantastisk kombination - prøv selv! Velbekomme!
  • Tid til madlavning1 time 30 minutter
  • Tid til forberedelse30 minutter
  • Portioner4
recipe image basilikumcreme med jordbær

Ingredienser

  • frisk citronskal fra 1 citron
  • 1 håndfuld frikse basilikumblade
  • 250 ml Cremefine til piskning 19%
  • 50 g flormelis
  • 250 g kvark

Ernæringsværdier

Energy (kcal)92 kcal
Energy (kJ)391 kJ
Protein (g)7.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g)16.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)15.1 g
Sugar (g)14.7 g
Fibre (g)1.0 g
Fat (g)0.3 g
Saturated fat (g)0.1 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)26 mg
Salt (g)0.06 g
Vitamin A (IU)5 IU
Vitamin C (mg)12.1 mg
Calcium (mg)13 mg
Iron (mg)0.08 mg
Potassium (mg)15 mg

Vejledning

  1. Kom basilikum blade og 3 spsk. Cremefine i en skål og purér fint med en stavblender
  2. Tilsæt resten af Cremefine samt citronskal og flormelis og pisk massen stiv med en håndmixer
  3. Vend kvark i massen og stil cremen i køleskabet i ca. 1 time
  4. Purér 150 g af jordbærrene med flormelis og 1 tsk. Citronsaft. Skær resten af jordbærrene i mindre stykker og vend dem i puréen
  5. Anret i jordbærrene med en kugle basilikumcreme