Basilikumcreme med jordbær
Jordbær smager skønt - især om sommeren. Denne ret er helt oplagt som dessert til lune sommeraftener, da den smager forfriskende og himmelsk. Mange synes måske basilikum hører til det salte køkken, men basilikum og jordbær er en fantastisk kombination - prøv selv! Velbekomme!
Tid til forberedelse30 minutter
Portioner4

Ingredienser
- frisk citronskal fra 1 citron
- 1 håndfuld frikse basilikumblade
- 250 ml Cremefine til piskning 19% eller 36%
- 50 g flormelis
- 250 g kvark
Ernæringsværdier
Energy (kcal) | 92 kcal |
Energy (kJ) | 391 kJ |
Protein (g) | 7.4 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 16.1 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 15.1 g |
Sugar (g) | 14.7 g |
Fibre (g) | 1.0 g |
Fat (g) | 0.3 g |
Saturated fat (g) | 0.1 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 26 mg |
Salt (g) | 0.06 g |
Vitamin A (IU) | 5 IU |
Vitamin C (mg) | 12.1 mg |
Calcium (mg) | 13 mg |
Iron (mg) | 0.08 mg |
Potassium (mg) | 15 mg |
Vejledning
- Kom basilikum blade og 3 spsk. Cremefine i en skål og purér fint med en stavblender
- Tilsæt resten af Cremefine samt citronskal og flormelis og pisk massen stiv med en håndmixer
- Vend kvark i massen og stil cremen i køleskabet i ca. 1 time
- Purér 150 g af jordbærrene med flormelis og 1 tsk. Citronsaft. Skær resten af jordbærrene i mindre stykker og vend dem i puréen
- Anret i jordbærrene med en kugle basilikumcreme