brændt broccoli og blomkål med græskarpesto
Selvom denne ret lyder simpel betyder det ikke, at den ikke smager fantastisk. Brug den som tilbehør eller som en lækker eftermiddagssnack. Velbekomme!
Tid til forberedelse25 minutter
Portioner4

Ingredienser
- 3 spsk Becel flydende
- 1 broccoli hoved
- 1 blomkål hoved
- 2 fed hvidløg presset
- 2 dl græskarfrø
- 2,5 dl Cremefine 7 eller 15%
- 1 bundt basilikum
- salt og Peber
Ernæringsværdier
Energy (kcal) | 332 kcal |
Energy (kJ) | 1377 kJ |
Protein (g) | 15.3 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 20.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 14.9 g |
Sugar (g) | 2.4 g |
Fibre (g) | 5.1 g |
Fat (g) | 23.2 g |
Saturated fat (g) | 3.6 g |
Unsaturated fat (g) | 0.1 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.1 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 80 mg |
Salt (g) | 0.20 g |
Vitamin A (IU) | 416 IU |
Vitamin C (mg) | 65.7 mg |
Calcium (mg) | 60 mg |
Iron (mg) | 0.84 mg |
Potassium (mg) | 350 mg |
Vejledning
- Sæt ovnen på 200°C
- Kom Becel Flydende samt salt og peber på blomkålen og broccolien
- Kom grøntsagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 20 minutter indtil de er bløde
- Kom det resterende madolie i en gryde på medium varme og kom hvidløg i
- Tilsæt derefter græskarkernerne indtil de tager farve
- Tilsæt Cremefine og lad blandingen komme i kog
- Kom Cremefine-blandingen i en foodprocessor og blend hurtigt
- Tilføj basilikum og blendt hurtigt, så blandingen stadig er ”grov”
- Tag grøntsagerne ud af ovnen og fordel dem på en skål
- Hæld sovsen over grøntsagerne og servér! Velbekomme!