Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

indisk kylling

Det indiske køkken er kendt for brugen af et væld af krydderier, hvor de fleste retter indeholder mange forskellige slags. Et krydderi, der ofte bruges er garam masala, hvilket traditionelt set er en krydderiblanding, som typisk består af ti forskellige krydderier. Garam masala betyder "stærkt krydderi" - så husk at brug krydderiet efter smag og behov. Grundet den hinduistiske tro, spises der hverken køer eller grise i Indien. Derfor er de fleste retter vegetariske eller baseret på kylling, lam, ged eller fisk. denne opskrift på indisk kylling er som navnet afslører baseret på kylling og udgør en traditionel version af retten.
  • Tid til madlavning40 minutter
  • Tid til forberedelse40 minutter
  • Portioner4
recipe image indisk kylling

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg knust
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk garam-masala pulver
  • 2 cm frisk ingefær finthakket eller revet
  • presset saften ud af halveret lime
  • 2 spsk olie
  • 500 g kyllingebrystfilet uden skind skåret i strimler
  • 4 spsk tomatpuré
  • 1 stort løg finthakket
  • 2 fed hvidløg knust
  • 2 cm frisk ingefær fint revet
  • 50 g hakkede mandler
  • 2,5 dl vand
  • 1 flaske Cremefine til madlavning 7% eller 15%
  • 2 spsk koncentreret kyllingebouillon
  • basmatiris
  • almindelige naan brød
  • frisk koriander

Ernæringsværdier

Energy (kcal)346 kcal
Energy (kJ)1448 kJ
Protein (g)32.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)18.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g)14.9 g
Sugar (g)3.0 g
Fibre (g)3.8 g
Fat (g)16.7 g
Saturated fat (g)2.0 g
Unsaturated fat (g)12.9 g
Monounsaturated fat (g)6.2 g
Polyunsaturated fat (g)6.6 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)80 mg
Sodium (mg)274 mg
Salt (g)0.68 g
Vitamin A (IU)326 IU
Vitamin C (mg)17.8 mg
Calcium (mg)108 mg
Iron (mg)2.57 mg
Potassium (mg)855 mg

Vejledning

  1. Bland alle ingredienser til marinaden og kom marinaden i en frysepose sammen med kyllingestrimlerne
  2. Lad dem marinere i køleskabet i mindst 1 time og gerne længere
  3. Svits de marinerede kyllingestykker og tilsæt alle ingredienserne til saucen
  4. Lad retten simre i 20 min. mens du koger ris og luner naanbrød
  5. Server med friske korianderblade på toppen