Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

kylling saltimbocca

Vi elsker den magre og lækre smag af kylling og vi har derfor skiftet kalv ud med kylling i den klassiske saltimbocca ala roma opskrift. Saltimbocca er en italiensk madklassisker, som betyder 'springer i munden'. Det forstår man godt, når man smager den kraftige smag retten har. Vi har givet retten et lækkert twist ved at tilføje en cremet sauce, som giver endnu mere velsmag. Saucen kan laves på Cremefine 7%, og kan derfor nydes helt uden at synde.
  • Tid til madlavning30 minutter
  • Tid til forberedelse30 minutter
  • Portioner4
recipe image kylling saltimbocca

Ingredienser

  • 4 stykker kyllingebrystfilet uden skind
  • 4 skiver Parmaskinke
  • 16 blade frisk salvie
  • lidt friskkværnet blandede peberkorn
  • 50 ml vand
  • 2 spsk koncentrat flydende hønsefond
  • 1 flaske Cremefine til madlavning 7% eller 15%
  • 2 bundter forårsløg
  • 600 g små kartofler
  • Lidt flagesalt
  • Lidt hakket persille
  • Lidt hakket salvie
  • Lidt revet frisk citronskal

Ernæringsværdier

Energy (kcal)160 kcal
Energy (kJ)670 kJ
Protein (g)6.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g)32.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g)26.4 g
Sugar (g)3.0 g
Fibre (g)6.0 g
Fat (g)1.6 g
Saturated fat (g)0.5 g
Unsaturated fat (g)0.9 g
Monounsaturated fat (g)0.6 g
Polyunsaturated fat (g)0.3 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)5 mg
Sodium (mg)176 mg
Salt (g)0.44 g
Vitamin A (IU)735 IU
Vitamin C (mg)53.6 mg
Calcium (mg)83 mg
Iron (mg)2.35 mg
Potassium (mg)855 mg

Vejledning

  1. Skræl og kog kartofler
  2. Kog forårsløgene med det sidste minut af kogetiden
  3. Del hvert kyllingebryst tværs igennem på den flade led, så du har otte tynde, flade filetter
  4. Del ligeledes hver skive parmaskinke i 2, så du har 8 stykker
  5. Læg 2 blade salvie på hvert stykke kylling, drys med peber og læg en skive parmaskinke over. Hold det fast med en tandstikker
  6. Steg først på skinkesiden i ca. 3 min. og vend dem og steg i yderligere 5 min
  7. Tag filetterne af panden og hold dem lune
  8. Tilsæt bouillon og Cremefine og lad det simre ca. 5 min
  9. Smag saucen til med salt og peber
  10. Server med kogte forårsløg og kartofler drysset med urtesalt