Rosmarinkylling med citron og oliven

Grydestegt kylling er et perfekt måltid til hele familien, da stortset alle kan lide det. Kylling klarer sig desuden fabelagtigt med rodfrugter, som du nemt og ubesværet kan bage i ovnen. Tip: Bliver din kylling altid tør og kedelig? Så prøv at lave din kylling i en stegeso - et vidunderredskab, som sikrer at din kylling bliver mør og saftig. Desuden medvirker stegesoen til, at alt den gode smag fra citron, rosmarin og oliven ikke fordamper, men derimod sætter sig i kødet.

4 portioner | 30 minutter

Ingredienser

4/ca. 600 g
kyllingebrystfileter
2
økologiske citroner
Et glas
Sorte oliven
4-6 fed
hvidløg
Lidt
olie
2-4
friske rosmarinkviste
1 fl.
Cremefine til madlavning 7 % eller 15 %
Rodfrugter:
4
søde kartofler
8
rødbeder
Lidt
olie
Lidt
salt og peber

Sådan gør du

Del kyllingebrystfileterne i halve og brun dem i en stegegryde med tilhørende låg. Del citroner i kvarte og brun dem med. De må gerne tage farve.

Mas hvidløgsfeddene med siden af en stor kniv eller lign. så de stadig er hele, men smagen kan komme ud. Kom dem i gryden sammen med oliven og rosmarinkviste.

Læg låg på og lad retten simre i ca. 30 min.

Skræl kartoflerne og rødbederne. Skær dem i stave og vend dem med olie, salt og peber.

Læg dem i ét lag i en bradepande og steg dem i en 200° varm ovn i ca. 30 min.