cremet blomskålssuppe med citrus
Denne suppe smager godt og er dejligt cremet. Samtidig er den billig og nem at lave. Alt i alt den perfekte hverdagsret! Velbekomme!
Tid til forberedelse20 minutter
Portioner4

Ingredienser
- 600 g friske blomkålsbuketter
- 1 løg finthakket
- lidt Becel flydende til stegning
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk stødt cayenne peber
- 1 flaske Cremefine 7% eller 15%
- 1 dl vand
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- citronsaft citronskal fra 1/2 økologisk citron
- salt og peber
Ernæringsværdier
Energy (kcal) | 62 kcal |
Energy (kJ) | 259 kJ |
Protein (g) | 5.9 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 8.1 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 5.3 g |
Sugar (g) | 3.9 g |
Fibre (g) | 2.8 g |
Fat (g) | 2.0 g |
Saturated fat (g) | 0.3 g |
Unsaturated fat (g) | 0.1 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.1 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 559 mg |
Salt (g) | 1.40 g |
Vitamin A (IU) | 100 IU |
Vitamin C (mg) | 1.0 mg |
Calcium (mg) | 6 mg |
Iron (mg) | 0.35 mg |
Potassium (mg) | 17 mg |
Vejledning
- Gratiner blomkålsbuketter og løg i Becel Flydende på en pande, så blomkålene stadig er sprøde. De må ikke tage farve
- Hæld Cremefine i en gryde sammen med vand, bouillonterninger og krydderier. Lad suppen koge i nogle minutter
- Blend suppen og smag til med citronskal- og saft samt salt og peber
- Pynt til sidst med friskhakket peberfrugt, lidt olivenolie og evt. frisk koriander